Asus gjenoppliver Commodore 64-design

Asus gjenoppliver Commodore 64-design

Tastaturet «Eee Keyboard» kommer med innebygget pc.

Asus lanserer produkter på løpende bånd på Cebit-messen i Hannover. Et av de mest spennende er det Commodore 64-lignende tastaturet, Eee Keyboard.

Tastaturet er nemlig mer enn bare et tastatur, det er også en pc. Under tastene skjuler det seg en 1,6 GHz Atom-prosessor, 1 gigabyte minne og en 16 gigabyte flashbasert SSD-enhet. Den kan kobles til ekstern skjerm eller HD-TV med VGA eller HDMI, og den har både Bluetooth og USB 2.0-porter. Den bør med andre ord være perfekt å ha i stua som medie-pc.

Videre har tastaturet en liten 5-tommers trykkfølsom skjerm plassert lengst til høyre. Den kan brukes hvis du ikke har en skjerm å koble til. Tastaturet har også WiFi, slik at du kan surfe trådløst på nettet.

Ifølge Register Hardware vil Eee keyboard i første omgang bli lansert i USA i mai eller juni. Versjonen uten trådløs tv-tilkobling vil koste rundt 400 dollar, mens den trådløse vil koste litt mer, rundt 600 dollar.

Se video hos danske PC World og flere bilder hos Engadget.

Bærbar med 9,5 timers batterilevetid

PC World skrøt voldsomt av mini-pc-en Asus Eee 1000H da den ble testet i fjor høst. God skjerm, bra tastatur og god batterilevetid gjorde at den fikk full pott, terningkast seks.

Nå lanserer Asus oppfølgeren, 1000HE, deres første med Intels nye Atom-prosessor N280. 1000HE kommer med et 6-cellers batteri på 8.700 mAh. Dermed skal maskinen ha en batterilevetid på 9,5 timer, ifølge Asus. Det store batteriet gjør imidlertid at maskinen veier 1,45 kilo.

Eee 1000HE har norsk lansering 23. mars og vil koste 3.999 kroner.

Annet nytt:

EEE PC T91: Minibærbar med roterbar, berøringsfølsom skjerm på 8,9 tommer. Maskinen kjører på en Atom Z520 på 1,33 Ghz og har både TV-tuner og GPS. T91 veier forøvrig bare 0,96 kilo.

Eee Videophone: Verdens første Skype-sertifiserte videotelefon med innebygd webkamera.

Eee Stick: En trådløs enhet som først og fremst er ment til spillbruk. Sa noen Nintendo Wii?

Les om: