Asus med superbatterier

Asus med superbatterier

Bærbare i Asus B-serie har batterier med vesentlig bedre ytelse enn gjennomsnittet.

Alle modeller i den nye Asus B-serie er utstyrt med Sonata Long Life-batterier fra Boston-Power. Batteriprodusenten garanterer at batteriene beholder 80 prosent av ladningskapasiteten i minst tre år, noe som er ganske imponerende.

LES OGSÅ:

Slik er dine batteri-rettigheter

Tre års garanti

Batteriene er basert på lithium-ion teknologi, og selges med tre års garanti, skriver idg.se. I tillegg til at brukerne får bedre batterilevetid over en lengre periode, spares også miljøet fordi man rett og slett slipper å bytte batteri like ofte som med vanlige batterier.

LES OGSÅ:

Ny App Store fra Asus

Ingen nyhet

Slike batterier er forøvrig ikke noen nyhet, og har vært en valgmulighet fra mange andre pc-produsenter lenge. Selvfølgelig koster det da også mer.

Forbrukertvistutvalget har tidligere fastslått at et batteri er forbruksmateriell, men at det likevel må forventes at å ha en viss normal levetid. Forbrukere i Norge har dermed uansett to års reklamasjonsrett på pc-batterier (Forbrukerkjøpsloven hjemler for enten to eller fem års reklamasjon). Det betyr at butikken eller selger blir nødt til å skifte ut et batteri dersom det blir ødelagt ved normal bruk før det har gått to år.

LES OGSÅ:

11 tips for bedre batteritid

B-serien

I B-serien fra Asus finner vi blant annet modellene B43 og B53, som har skjermer på henholdsvis 14,1- og 15,6 tommer. Maskinene kan utstyres med mange forskjellige Core i5- og Core i7-prosessorer, integrert grafikk eller ATI Mobility Radeon 5470 grafikkort, 2 eller 4 gigabyte minne og en harddisk på 320 gigabyte.

ATI-kortet støtter Eyefinity (mulitiskjerm-teknologi), slik at man kan bruke opptil tre skjermer på en gang.

Svenske Technytt skriver at B53 kommer til å koste minst 7800 kroner, men at Asus ikke har oppgitt noen pris for B43 enda.

Les om: