Asus med tastatur-pc

Asus med tastatur-pc

Taiwanerne drar en Commodore 64 med sitt Eee Keyboard.

Taiwanske Asus kommer nå med en datamaskin bygget inne i tastaturet. Akkurat slik Commodore gjorde med sin Commodore 64 i 1982, men naturligvis med mer moderne design.

Blant annet er den tynnere og mer strømlinjeformet. I tillegg har den en fiffig femtommers berøringsfølsom skjerm med multitouch, der man blant annet kan starte ulike programmer og styre musikk og video.

XP

Vekten er rundt én kilo, og innmaten kan by på en Atom N270 prosessor, én gigabyte internminne og valget mellom 16 og 32 gigabyte SSD-harddisk. Doningen kjører Windows XP.

Den minne med andre ord, som Comon.dk påpeker, mer om en minibærbar enn en vanlig stasjonær maskin. Det er ikke snakk om noen multimediakonge, men maskinen vil helt sikkert duge til enklere spill og naturligvis til surfing på nett og dokumentbehandling.

UWB

Det er ingen leser for cd eller dvd innebygd. Derimot er det innebygde høyttalere, innebygd mikrofon og Ultra-wide Band (UWB)-teknologi som skal kunne overføre HD-video med 720P over en avstand på fem meter.

Prisen ligger hos Amazon.com på 599 dollar. Konvertert til norske kroner, blir det dags dato rundt 3600 kroner. Men i Norge vil tastaturet med 32 gigabyte SSD koste 5499. Lanseringsdato her til lands er tidlig i juni, ifølge en pressemelding fra Asus.

Les om:

Komponenter