Asus reduserer strømforbruket

Asus reduserer strømforbruket

Hovedkort med ''EPU'' skal kunne redusere strømforbruket til prosessor med 80 prosent. Men det er også andre fordeler.

Det er populært å fokusere på miljøvern i markedsføringen av produktene, og Asus satser nå sterkt på "Energy Processing Unit" - en ekstra brikke for optimalisert strømstyring på hovedkortene. Ifølge Asus' egne tall skal energiforbruket for prosessor kunne gå ned over 80 prosent og i løpet av ett år kunne gi 20 kilo mindre co2-utslipp hvis ren energi ikke benyttes.

Selv om man ikke tenker miljøvern eller noen kroner spart på strømregningen vil løsningen kunne ha sine fordeler, blant annet gjennom redusert varmeutvikling og støynivå. Asus er etter vår erfaring blant hovedkortprodusentene som har best funksjonalitet for viftestyring.

I første omgang har det vært de mest avanserte hovedkortene fra Asus som har blitt utstyrt med EPU-brikken. Nå er det imidlertid kommet flere kort i P5K-, P5E-, P5N-, Striker- og Formula-seriene med funksjonaliteten.

Ifølge Asus skal EPU-løsning overvåke og regulere strømtilførselen til prosessor mer effektivt enn andre hovedkort på markedet.

Asus skriver i sin pressemelding om deres hjelp for verdens trær. Det man samtidig kan håpe, er at Asus reduserer mengden embalasje for en del av sine produkter. Når det gjelder størrelsen på en del av eskene for blant annet grafikkort har Asus ledelsen, uten at det virker nødvendig. Samtidig har mange av hovedkortene et ekstra lag med papp utenpå esken som kan virke unødvendig....

Mer informasjon: www.asus.no

LES OGSÅ: Kjøpeguide for hovedkort