Atea har tro på Windows 7

Atea har tro på Windows 7

47 prosent av Ateas kunder vil oppgradere til Windows 7 det neste året. Det vil gi milliardinntekter.

Atea går sammen med Microsoft om utrullingen av Windows 7 til 2 millioner brukere i Norden og Baltikum.

I dag er offisiell lanseringen av Windows 7, og i den forbindelse forteller Atea i en pressemelding at de går sammen med Microsoft om å rulle ut to millioner Windows 7 klientlisenser i Norden og Baltikum. Atea ser en vekstmulighet i driftsinntektene på 1 til 1,5 milliarder kroner de neste to årene ene.

- Vi anser lanseringen av Windows 7 som en av de mest lovende forretningsmulighetene på mange år, sier konsernsjef Claus Hougesen i Atea i en pressemelding.

Atea har deltattt i Windows 7 beta release-programmet, hvor selskapet tok i bruk teknologien på mer enn 300 pc-er internt i konsernet.

En ny undersøkelse gjennomført av Deutsche Bank viser at 34 % av IT-sjefene planlegger å oppgradere til Windows 7. En intern undersøkelse blant Ateas kunder viser at mer enn 47 % planlegger å oppgradere til Windows 7 i løpet av de neste 12 månedene, og de første kundene har allerede bestilt oppgraderingsprosessen gjennom Atea.

Samarbeidet vil gi Atea en markedsandel på 16 prosent av de 12,5 millioner klientene som finnes installert Windows i Norden og Baltikum.