ATI hjelper til i vanlige programmer

ATI hjelper til i vanlige programmer

Med nye drivere og ny programvare vil ATI Radeon HD-grafikkort øke ytelsen i flere Adobe CS4- og Windows-applikasjoner.

Ved lanseringen av Adobes CS4-pakke var det flere applikasjoner der man fikk akselerasjonshjelp fra grafikkprosessoren. ATIs løsninger kunne brukes til akselerasjon av h.264-videoenkoding i Premiere Pro CS4, men støttet i utgangspunktet ikke akselerasjon av brukergrensesnittet i Photoshop CS4.

Med driveroppdateringer som kommer i desember vil ATI gi akselerasjon på flere områder i Acrobat Reader, Photoshop, After Effects og Flash.

Dagens grafikkprosessorer er designet slik at de også kan benyttes til andre prosesseringsoppgaver, og er på en del områder som innebærer mye flyttallskalkulasjon svært mye raskere enn selv de raskeste firekjerneprosessorene på markedet.

Det har lenge vært snakk om slike bruksområder, gjerne referert til som GPGPU, og de siste månedene har man sett at flere aktører har kommet med konkrete produkter beregnet for mer vanlige brukere.

Også Powerpoint

Andre applikasjoner som nå, eller snart, får Stream-akselerasjon listes av ATI til å være Microsoft Picture Viewer i Windows Vista, Microsoft Expression Encoder, Microsoft Powerpoint 2007, Microsoft Silverlight, Acrsoft SimHD (oppskalering av DVD til 1080p) og Cyberlink PowerDirector 2009.

Sistnevnte for akselerasjon blant annet på effekter til video og enkoding til andre videoformater.

10. desember skal ATI videre legge ut en ny versjon av deres Avivo Video Converter. Dette er et gratisprogram som skal kunne omkode mellom flere forskjellige videoformater og eventuelt utføre skalering av video.

Gjennom programmet Badaboom kan man få tilsvarende funksjonalitet med flere nyere Nvidia Geforce-modeller, men ifølge ATI skal deres løsning på rimeligere kort gi bedre ytelse.


Tallene som ATI selv presenterer er svært imponerende. Selv med et langt rimeligere system

I sin pressemelding oppgir ATI støtte for Radeon HD 4000-serien av grafikkprosessorer. Ut i fra det vi kan forstå vil imidlertid løsningen også fungere på Radeon HD 2000- og Radeon HD 3000-serien. Gjennom Radeon HD 4000-serien har ATI den siste tiden gjort gode forbedringer i henhold til markedsandel sett opp i mot Nvidia.

Vi regner med at en rekke programvareaktører innenfor spesielt videoredigering/behandling vil komme med programvare etter hvert nå som tar bedre utnyttelse av mulighetene som ligger i dagens grafikkprosessorer.

Mer informasjon: ati.amd.com

Les om: