Atom med integrert grafikk

Atom med integrert grafikk

Intels lavenergiprosessorer får trolig integrert grafikk i 2009.

Neste år slipper AMD sin såkalte Fusion-plattform som består av prosessor og grafikk kombinert på en og samme krets. Men AMD får trolig ikke være alene om konseptet.

Intel planlegger å følge tilnærmet samme oppskrift med en kombinert CPU og GPU for sine kommende modeller i lavenergiserien Atom, som blant annet benyttes i en rekke mini-bærbare som Asus Eee PC, MSI Wind og Acer One.

Den nye prosessoren går foreløpig under kodenavnet Pineview og skal ifølge PC World USA lanseres mot slutten av 2009.

Smertefri hd-video

Sjefen for Intels Atom-arkitektur, Belliappa Kuttanna, er sparsommelig med detaljene ovenfor PC World, men avviser at teknologien i Pineview er den samme som finnes integrerte i selskapets G45 brikkesett (Intel Graphics Media Accelerator X4500HD).

Pineview skal imidlertid by på en maskinvarebasert akselerator for hd-video.

Bortsett fra en integrert grafikkrets vil selve arkitekturen på prosessorkjernen være noenlunde lik som hos dagens utgaver. Ifølge Intel skal de imidlertid ha greid å tilføre den allerede svært så energieffektive prosessoren enda bedre strømspareegenskaper.

Intels avsløringer legger nå ett enda sterkere press på AMD, som planlegger å blottlegge flere detaljer rundt sine billig-prosessorer under en konferanse 13. november.

Les om: