Audi putter håndboken i iPhone

Audi putter håndboken i iPhone

Utvidet virkelighet i førersetet på A3.

Hva gjør den knotten på rattet?

Vel, du kan slå det opp i manualen - men om du kjenner deg selv rett, så gjør du ikke det. Du kan trykke på den, selvfølgelig. Skjer det noe?

Nye biler av en viss standard har gjerne et display i dash-en for ulike styringssystemer, og da typisk også owner's manual. Dessverre er brukervennligheten i disse høyst variable - BMW slet i begynnelsen med å få aksept for sitt iDrive-brukergrensesnitt.

Og hva med det som skjer under panseret? Du løper ikke akkurat frem og tilbake for å bla rundt i skjerm-håndboken inne i cockpiten, heller.

Audi har gått i tenkeboksen og tenkt som så at man like gjerne kan få litt hjelp fra Augmented Reality og en iPhone. Mange av oss har en slik, og det hele funger slik at en app bruker kameraet til å filme enten motorrommet eller dashbordet i tillegg til å legge over digital informasjon oppå bildet.

Appen kan dermed brukes på to måter: Til å få forklart hva en feature i bilen gjør, som en knapp; eller bruke den som hjelp til å navigere frem til noe konkret, som for eksempel der du fyller på olje.

Audi har en app for A1-bilen, og over omtalte app med navn eKurzinfo er for en A3 sedan. Appen er gratis i iTunes AppStore.

Sjekk ut en promo-video nedenfor. Via Engadget

Les om: