Avansert mini fra Shuttle

Avansert mini fra Shuttle

Shuttle XPC SP35P2 Pro rettes mot kravstore brukere som ønsker en liten pc.

Selv om XPC SD35P2 Pro er en mini-pc, legger Shuttle tilrette for høy ytelse og relativt gode utvidelsesmuligheter.

Pc-en er basert på Intels P35-brikkesett og støtter Intels Core 2-serie av prosessorer, inkludert firekjernemodellene, modeller med 1 333 MHz busshastighet og de kommende prosessorene basert på 45 nm produksjonsteknologi.

Selv om P35-brikkesettet støtter DDR3-minne, har Shuttle valgt å holde seg til DDR2. Sett ut i fra hvilken ekstra ytelse DDR3 per i dag gir, spesielt sett opp i mot den ekstra kostnaden, er DDR2 fortsatt det mest aktuelle.

Det er fire minnesokler for totalt opp til 8 gigabyte minne. I tillegg til minne har kortplass for Intel Turbo Memory, hvilket teoretisk sett skal kunne gi forbedret ytelse.

LES OGSÅ: Skeptisk til Intel Turbo Memory

For grafikkort har man standard PCI Express 16x-kortplass, og det er videre en vanlig pci-kortplass for annen ekspansjon. Av integrert funksjonalitet finner man ellers blant annet 7.1-kanals lydkontroller, Serial ATA-kontroller med støtte for RAID og eSATA, Firewire-kontroller med to porter og Gigabit Ethernet-kontroller.

For usb har Shuttle en teknologi kalt USBSpeed-Link, hvilket skal gjøre det mulig å koble sammen to pc-er via usb, for eksempel til overføring av filer. Selv om vi ikke kan se den på bildene av pc-en, spesifiserer Shuttle også fingeravtrykksleser for biometriske sikkerhetsløninger.

Kabinettet som benyttes har vi erfaringer med fra tidligere. Selv om det er kompakt er det plass til en standard 5,25" optisk enhet og opptil tre harddisker, eventuelt to harddisker og minnekortleser eller diskettstasjon. I SD39P2 Pro benytter Shuttle en 400W strømforsyning, hvilket skal gi kraft nok for de kraftigste prosessorene i kombinasjon med kraftige grafikkort.

De fleste grafikkort vil passe i systemet, men de aller kraftigste modellene fra ATI og Nvidia har kretskort som kan bli for lange. For eksempel et GeForce 8800GTS burde imidlertid fungere uten problemer. Kabinettet i seg selv måler cirka 33 x 21 x 22 cm (LxBxH).


Shuttle XPC SD35P2 Pro er kompakt, men vil i ytelse ikke ligge bak en vanlig stasjonær pc.

XPC SD35P2 Pro leveres i utgangspunktet som en halvfabrikat-pc, da bestående av kabinett, strømforsyning, hovedkort og prosessorkjøler. Prosessor, minne, grafikkort og lagringsmedier velges ut i fra egne ønsker, eller at systemintegratorer setter opp ferdige systemer. Veiledende pris er cirka 3 800 kroner inklusive mva.

For denne prisen får man ellers et godt kabinett, hovedkort, strømforsyning og prosessorkjøler, men gjerne ikke like kompakt og elegant.

Mer informasjon: eu.shuttle.com

LES OGSÅ: Shuttle for kontor og hjem

Les om: