Avverget bjørneangrep med iPhone

Avverget bjørneangrep med iPhone

UKESLUTT: Rykter, oppdateringer og smånytt fra uka som gikk.

Hver fredag oppsummerer vi uka som har gått i Macworld-verden. Denne uka har vi ingen video, men en vill historie som (ikke overraskende) kommer fra USA.

Da Kris Rowley fra Vermont i USA gikk tur i skogen i sommer, dukket plutselig en bjørn opp fra intet. Rowley prøvde sakte, men sikkert å rygge ut av situasjonen, men bjørnen fulgte etter. Rowley begynte å fundere på hva hun skulle gjøre. Var det beste å legge seg ned å spille død? Nei, ikke ennå. Heldigvis hadde hun en iPhone på lur.

- I halvt panikk kastet jeg telefonen på bjørnen, forteller Rowley til Macworlds amerikanske søsternettsted Cio.com.

Planen fungerte og bjørnen ble distrahert. Rowley løp fra stedet, mens bjørnen satt fornøyd igjen med iPhone å knaske på. To dager senere vendte hun tilbake for å finne igjen telefonen. Den var selvfølgelig full av skraper og bitemerker. Hun tok telefonen med til en Apple-forretning, men der ble hun ikke trodd.

- Jeg måtte kjøpe en ny telefon til full pris. Men heller telefonen enn meg, sier hun.

Ukas rykter

Så over til noe helt annet. Det har vært sånn passe aktivitet på Apple-ryktefronten denne uka. Vi har selv meldt at iPhone og iPod touch kan få radio, Apple skal visstnok jobbe med en applikasjon som kan kjøres i bakgrunnen.

På andre Apple-nettsteder spekuleres det blant annet i en ny Mac Pro med en eksklusiv prosessor fra Intel med seks kjerner, ifølge macworld.se.

Det har lenge gått rykter om at Blu-ray endelig skal komme til Mac også, men det blir trolig ikke i de kommende Mac-ene, iMac og Mac Pro. Ifølge kilder til Hardmac har Apple ennå ikke blitt enige med organisasjonen AACS LA over hvordan teknikken skal implementeres. Den som lever...

Ukas oppdateringer

Apple har sluppet flere oppdateringer denne uka også. Ytelsesoppdatering 1.0 tar seg av problemer med harddisker i Mac-er produsert i 2009 og sent 2008.

MobileMe har også fått en mindre oppdatering. iDisk skal være forbedret, i tillegg har Find My iPhone-tjenesten blitt direkte implementert som en del av nettstedet me.com.

Ellers har iMovie fått en oppdatering til versjon 8.0.5, og så har Logic Pro blitt oppdatert til versjon 9.0.2. Alle oppdateringer er som alltid tilgjengelig via Programvareoppdatering.

Ukas tre mest leste på macworld.no:

1. Budsjett på iPhone
SpareBank 1 har lansert privatbudsjett for iPhone-brukere.

2. - CS4-fordelene ennå ukjent for mange
- Det er ennå mange som ikke er klar over fordelene ved å svitsje til CS4, sier Adobe-evangelist Rufus Deuchler.

3. - Windows 7 påvirker ikke Apple
- Mac-salget pleier å klatre etter Windows-lanseringer, mener analytiker.

Og nøyaktig hvordan Mac-salget går får vi vite på mandag kveld, da Apple presenterer salgstall for årets fjerde kvartal (juli-september).

God helg!

Les om:

Komponenter