Bærbar skjerm for MacBook

Bærbar skjerm for MacBook

Når 17 tommer ikke holder...

Om alt faller på plass vil vi i løpet av året kunne doble skjermarealet med denne eksterne, bærbare monitoren. Så nå blir du dobbelt så effektiv når du er underveis.

To skjermer

Med sine 13,3 tommer er MEDL Techs The Panel en perfekt følgesvenn til en 13-tommer MacBook. Skjermen er under 2,5 centimeter tykk og veier bare en kilo. Og med en batterilevetid på 5 timer så blir det nok du selv som går tom for strøm snarere enn The Panel.

Skjemen er LED-bakbelyst, på samme måte som skjermer i nyere Apple MacBook-bærbare. Styringen av skjermen mot Mac-en skjer via en USB-kabel, og oppkoblingen skal ikke vare lengre enn 10 sekunder.

Inn og ut

Et helt kobbel av tilkoblingsmuligheter og kontakter er det også: Alt fra DVI, VGA, Component, S-Video, mini-HDMI til USB. Fortrinnsvis er det vel DVI-inngangen som er den mest aktuelle digitale inngangen for en Mac-bruker.

De ulike grafikk-inngangene kan selvfølgelig også brukes av andre enheter, som for eksempel en DVD-spiller, en PlayStation eller et digitalt kamera. Med en oppløsning på 1280 x 800 så støtter The Panel faktisk HD. Men med beskjedne 400:1 i kontrastforhold så er det vel ikke høykvalitets film som er det primære bruksområdet.

Firmaet håper på finansiering så prosjektet kan omsettes til fullskala kommersiell produksjon, og håper at lanseringen vil bli innen utgangen av året. Prispunktet man i dag sikter mot er 350 dollar - omtrentlig 2150 norske kroner før skatter og avgifter. Og det kan vel saktens aksepteres dersom produktet også viser seg å holde mål. Mon tro om den kan brukes mot iPad?

System-minstekravene vil være en Intel-Mac med OS X 10.4 eller senere.

Via MEDL Tech.

Les om: