Bærbar som tåler juling

Bærbar som tåler juling

GoBook VR-2 er konstruert for å tåle en smell.

Den svenske håndholdtdistributøren Handheld Scandinavia AB er nå leveringsklar med en ny versjon av General Dynamics' ekstra solide bærbare pc, GoBook VR-2.

Distributøren leverer også pc-en til det norske markedet. - Cirkapris for grunnmodellen er 25.000 svenske kroner, opplyser Charlotte Karlsson i Handheld Scandinavia AB til PC World. Altså 20.750 kroner.

GoBook er utviklet for dem som bruker bærbar pc utendørs og andre litt utradisjonelle steder.

LES OGSÅ: Finsk bærbartortur

GoBook VR-2 har en Intel Core Duo 2.0 Ghz prosessor, 80 GB harddisk samt 512 MB – 4 GB minne. Den leveres med Windows XP Pro. Som standard har VR-2 en 13.3” DynaVue pekeskjerm, som er spesielt utviklet for utendørs bruk, og som gjør at man kan arbeide i direkte sollys.

God på kommunikasjon
Trådløs kommunikasjon støttes i form av 802.11b/g/n, GPRS og Bluetooth. 3G og GPS fås som opsjon.

På sikkerhetssiden finnes fingeravtrykksleser og smartkortleser. Ved ekstreme temperaturforandringer kan man også ha nytte av å velge en harddiskvarmer fra opsjonslisten. Det er også mulig å kjøpe dokking for montering i bil/kjøretøy.

VR-2 støtter standarden MIL-STD 810F som angir minimumsverdier for hva som skal tåles av temperaturvariasjon, vibrasjoner, smuss og fuktighet. GoBook VR-2 er oppgitt til å tåle fall fra 76 centimeter (30 tommer) og kommer som standard med et sprutsikkert tastatur.

Ifølge distributøren er General Dynamics verdensledende leverandør til forsvar, politi og redningstjenester. I Norge er den kanskje fremste konkurrenten Panasonic med sin Toughbook.

Klikk her for å se flere bilder av VR-2.

Les også vår artikkel om Panasonics nye Toughbook-modeller (med video) og torturtesten av bærbare pc-er.

Komponenter