Bærbare med 8 gigabyte minne

Bærbare med 8 gigabyte minne

Samsung krymper produksjonsteknologien for å lage DDR2-minne med større kapasitet.

Selv om en del hovedkort med Intels nye brikkesett har støtte for DDR3 er det fortsatt mer å gå på for den eldre DDR2-standarden.

Det er vanlig at produksjonen av elektroniske kretser måles etter størrelsen på det minste elementet det er mulig å plassere på brikkens overflate. Enkelt forklart er det slik at desto mindre de strømførende kretsene kan lages, jo mer effektive blir de.

LES OGSÅ: Minne for kommende hovedkort

Samsung melder nå at de ved å gå over til en 60 nanometers produksjonsteknologi kan fremstille minnemoduler på 2 gigabit.

Raskere og billigere

At produksjonsteknologien krympes medfører at minnemodulene både blir raskere, mer energieffektive og billigere. Ifølge Samsung øker ytelsen med inntil 20 prosent samtidig som strømforbruket reduseres med inntil 30 prosent.

Det er i første rekke fire ulike typer minnemoduler med 800 megahertz hastighet som skal produseres på 60 nanometer: 8 gigabyte FBDIMM, 8 gigabyte RDIMM, 4 gigabyte DIMM og 4 gigabyte SODIMM for bærbare pc-er.

Samsung forventer at masseproduksjonen skal startes opp allerede i løpet av siste kvartal.

De fleste bærbare pc-er har i dag to kortplasser for arbeidsminne. Ved bruk av to SODIMM-moduler på 4 gigabyte kan man dermed dytte inn hele 8 GB minne.

Mer informasjon finner du hos Samsung.

Les om: