Bærbare pc-er kan bli dyrere

Bærbare pc-er kan bli dyrere

Høy etterspørsel gir mangel på komponenter.

Bærbare pc-er selger i år enda bedre enn ventet og analyseselskapet Goldman Sachs øker nå salgsprognosene med drøyt 1,7 millioner maskiner.

Den store etterspørselen fører til at det blir vanskeligere å få tak i komponenter og dette gjelder spesielt skjermer og batterier.

Batterimangelen er blant annet en konsekvens av Sonys batteriskandale der selskapet har måttet tilbakekalle rundt 10 millioner brannfarlige batterier.

Analytiker Henry King i Goldman Sachs forteller til IDGs nyhetstjeneste at så godt som alle pc-produsenter har slitt med å få tak i nok skjermpaneler etter salget av lcd tv-er tok av. På samme måte har etterspørselen etter små harddisker økt i takt med utbredelsen av mp3-spillere.

- Gjelder ikke oss

Det er de minste pc-produsentene som taper på mangelen av komponenter ettersom underleverandørene prioriterer å selge til de største oppdragsgiverne.

– Vi har langsiktige kontrakter med våre leverandører, så vi kommer ikke til å oppleve leveringsproblemer, forteller markedssjef for pc-er i HP, Dennis Chen, til IDG News.

LES OGSÅ: Høyere bærbarsalg

Les om: