Bærbart batterimonster

Bærbart batterimonster

Samsung X360 utfordrer Macbook Air med like spesifikasjoner og dobbelt så lang batterilevetid.

Med en vekt på 1,29 kilo og en oppgitt batterilevetid på nærmere ti timer skal Samsung ta opp konkurransen Macbook Air i Sverige.

Samsung X360 ble første gang vist frem under IFA-messen tidligere i år med slagordet «Lighter than Air» og tydelig adresse til Apples populære lettvekter. Faktisk veier den også 70 gram mindre.

Rent bortsett fra at den naturlig nok ikke kjører Mac OS X har X360 mye av den samme funksjonaliteten som Air, med en led-belyst skjerm på 13,3 tommer, en solid SSD-disk på 128 gigabyte og en Intel Core 2 Duo ULV SU9400-prosessor.

Prisen er også i Apple-klasse. Ifølge IDG.se vil maskinen koste 22 000 svenske kroner, eller ca. 19 000 norske når den ankommer vårt naboland i en gang i november. Til sammenligning koster en Macbook Air 21 000 kroner levert med samme harddisk.

Det heftigste med maskinen er derimot den kraftige batteripakken på seks celler. Denne skal ifølge Samsung være i stand til å holde liv i maskinen i inntil ti timer, noe som er dobbelt så mye som Apple oppgir for Macbook Air.

Om disse tallene stemmer overrens med det andre aktører i bransjen opererer med kan vi belage oss på at pc-en vil ha en reel driftstid på rundt syv timer.

Samsung opplyser til pcworld.no at de vurderer å gå inn på det norske pc-markedet, men at det uansett er for tidlig i prosessen til at vi vil se X360 i Norge samtidig med introduksjonen i Sverige.

Les mer om Samsung X360