Batteritrøbbel med iPhone 4S

Batteritrøbbel med iPhone 4S

Den nye telefonen suger strøm. Slik kan du forlenge batterilevetiden selv.

Siden iPhone 4S og iOS 5 ble lansert tidligere denne måneden, har det kommet inn et stort antall rapporter om at batteriet går uvanlig fort tom for strøm.

I en tråd på Apples diskusjonsforum flommer det over av meldinger fra brukere som forteller som sine problemer. Over 2500 svar er kommet inn så langt.

Enn så lenge har ikke Apple kommentert saken offentlig, men The Guardian skrev før helgen at selskapets ingeniører har begynt å kontakte personer som har opplevd problemer. En oppdatering bør derfor være rett rundt hjørnet.

I mellomtiden kan iPhone 4S-brukere som sliter med dårlig batterilevetid, ta noen grep selv - eller i hvert fall prøve. Her er en gjennomgang over hva som kan være årsaken til problemet og hvordan du kan fikse det.

Stedstjenester

Svært mange melder at en funksjon i stedstjenester i iOS 5 kan være en av de store syndebukkene. Man har nemlig funnet ut at "Setting Time Zone" eller "Angir tidsstone" under Stedstjenester i iOS 5 ser ut til å være i drift selv når den ikke trenger det, noe som resulterer i unødvendig bruk av batteriet.

For å forhindre dette, gå til Innstillinger > Stedstjenester > Systemtjenester. Derfra er det bare å skru av Angir tidssone. Å skru av denne innstillingen kan riktignok bety at din iPhone ikke lenger vil stille sin egen tidssone når du er ute og reiser, men det er en liten pris å betale for en dramatisk økning i batterilevetiden, skriver iDownload

iDownload har testet metoden på flere iPhone-er, så vel 4S som 4 og 3GS, og alle viste en dramatisk forbedring i batterilevetiden etter at funksjonen ble skrudd av.

iCloud-synking, varsler og andre innstillinger

Men tidssone-innstillingen er ikke nødvendigvis det eneste problemet. Amerikanske Macworld har funnet ut at konktakt-synkronisering med iCloud også har bidratt til økt batteribruk. Løsningen ser ut til å være å slette alt på telefonen (gjenopprette) og så starte synkroniseringen med iCloud på nytt igjen, skriver Macworld.com.

Andre strømsparende tiltak kan være å skru av Bluetooth, nullstille nettverksinnstillingene, skru av varsler fra apper som du ikke trenger, slette e-postkontoer og legge dem til igjen, skriver Macworld.se.

Det er ikke første gang Apple har måttet håndtere problemer med batterilevetiden på iPhone. I 2010 opplevde flere brukere problemer med batterilevetiden etter å ha oppgradert til iOS 4. Eiere av iPhone 3GS gjorde det samme da telefonen ble lansert i 2009.

Komponenter