Bedre Android-tastatur

Bedre Android-tastatur

APPGUIDEN: Smartere skriving med Swype.

Selv om dagens smarttelefoner med berøringsskjermer er sine forgjengere uten berøringsskjerm overlegne, hersker det ingen tvil om at når det kommer til inntasting av data, går dette stort sett fortere med en mobil som er utstyrt med et fysisk tastatur.

Det finnes flere mobilprodusenter i dag som leverer smarttelefoner med et uttrekkbart tastatur. En liten ulempe med disse mobilene er at de blir som regel tykkere og dessverre også tyngre. Sitter du på en smartmobil uten et tastatur og ønsker samtidig å øke hastigheten på inntastingen, finnes det håp.

Analyserer fingerbevegelsene

En meget populær inntastingsmetode for berøringsskjermer har vist seg å være dedikerte tastaturapplikasjoner som kan analysere og gjenkjenne brukerens feiende fingerbevegelser fra bokstav til bokstav.

Det vil si at hvis du ønsker å skrive ordet «Hei», trekker fingeren fra bokstaven h til e, før du til slutt trekker fingeren over på bokstaven i. Akkurat som autokorrekturfunksjonen eller en ordliste, vil tastaturapplikasjonen gjette det ordet du skrev.

Swype er et eksempel på et slikt tastaturprogram som kan analysere dine feiebevegelser. Applikasjonen har støtte for over 50 ulike språk, hvor norsk også er støttet. Vi har testet applikasjonen i flere måneder og er faktisk meget imponert over hvor mange ord Swype klarer å gjenkjenne.

Den eneste utfordringen for programmet ser ut til å være sammensatte ord. Men da er trikset å dele ordet i to og sette det til sammen til et helt ord etterpå. Dette er selvfølgelig livsfarlig, for det er en fin måte å venne seg til orddelingsfeil.

Lese inn tekstmeldinger

For ikke lenge siden ble Swype kjøpt opp av Nuance. Sistnevnte er nok best kjent for å stå bak talegjenkjenningsprogrammet Dragon.

I den siste versjonen av Swype finnes det nå en enkel måte å lese inn tekstmeldingene sine på. Dette fungerer dessverre svært dårlig for norske brukere, da applikasjonen kun kjenner igjen engelske ord og uttrykk, men trenger du å kommunisere på engelsk i ny og ne, er denne funksjonen ganske hendig.

Det finnes andre alternativer til Swype som er like gode, men i motsetning til Swype koster de penger. Vi skal se på disse applikasjonene snart.

Swype befinner seg i skrivende stund i et såkalt åpen beta og må lastes ned direkte fra utviklerens side. Av en eller annen grunn er ikke applikasjonen tilgjengelig i Android Market. Vi har som sagt benyttet Swype over en lengre periode og har faktisk fortsatt til gode å oppleve problemer knyttet til applikasjonens stabilitet.

Det eneste vi har å utsette på denne appen, er at det kan være vanskelig å venne seg til å bruke applikasjonen i en startfase. Anbefales.

Swype
Pris: Gratis
Internett: swype.com