Bedre ATI-drivere til bærbare

Bedre ATI-drivere til bærbare

ATI tar grep om driveroppdateringer til bærbare pc-er.

ATI har til nå hatt en policy hvor det har vært opp til produsenten av bærbare pc-en å ha drivere for grafikkprosessoren. Problemet med dette har ganske enkelt vært at mange produsenter ikke har vært spesielt flinke til å holde driverpakken oppdatert – spesielt etter at pc-en er blitt ett år eller to gammel.

Dermed har mange bruker vært plaget med problemer i spill og applikasjoner på grunn av gamle drivere. Drivere med retting av feil er kommet, men så lenge produsenten ikke har tilrettelagt driverne, har det ikke hjulpet. I noen tilfeller har man kunnet bruke drivere hentet fra nedlastingssidene til andre pc-er. Man har også hatt websider og verktøy dedikert til å kunne modifisere driverne til ATIs grafikkprosessorer til stasjonære pc-er slik at disse kunne brukes på bærbare.

Denne løsningen hadde også Nvidia tidligere, men selskapet valgte for et par år siden å legge ut drivere for grafikkprosessorene på sine egne websider. ATI velger nå å gjøre det samme.

Månedlige oppdateringer

ATI vil nå komme med månedlige driveroppdateringer for Mobility Radeon HD 2000-, 3000-, 4000- og 5000-serien av grafikkprosessorer. De første referansedriveren for bærbare pc-er ventes å komme i mars.

Man bør være oppmerksom på at en del pc-produsenter krever at man benytter drivere som de har testet ut og godkjent for modellen for at man skal få brukerstøtte.

Med versjon 10.2 og 10.3 av ATIs Catalyst-driverpakke, som kommer henholdsvis nå i februar og neste måned, lover ATI en rekke forbedringer også for grafikkprosessorene til stasjonære pc-er, både når det gjelder funksjonalitet, strømforbruk og ytelse.