Bedre båtkart for iOS

Bedre båtkart for iOS

Sett ut kursen automatisk med auto-routing.

Bruker du din iOS-enhet som kartplotter, er det gode nyheter.

Det er klart det er fristende å bruke sin iPhone eller iPad med innebygget GPS også som kartplotter - ikke minst når denne er langt enklere å oppdatere og kan friste med rimelige apps. Vi lar diskusjonen om profft utstyr versus mobile enheter versus ekte sjøkunnskap ligge og kan fortelle om spennende nyheter innen navigasjonsløsninger på sjøen.

Nylig kunne vi fortelle at den norske appen NaVida har åpnet for maritime kart som en kjøpsopsjon med mulighet for nedlasting for offine bruk. Kartprodusenten Nordeca kan fortelle at sjøkartene for fritidsflåten, Båtsportkart-serien, nå også kommer for iOS. Ikke ulikt NaVida kan kartene brukes gratis via nett, eller kjøpes og lastes ned for bruk utenfor dekningsområder og uten nettbruk.

Kartene vil koste 169 per utsnitt, men er ennå ikke tilgjengelig for nedlasting fra AppStore. Du kan lese mer om løsningen deres her .

En løsning som har vært på plass lenge, er de flotte vektor-kartene i Navionics' Marine-serie , som har dekning for det meste av Europa inkludert Norge. Appen er nylig oppdatert med mulighet for kjøp av tilleggsmoduler.

Dette er Advanced Map Options med mer detaljert kontroll over grunner og dybde-konturer samt fiskefelt.

Videre finnes det en Nav Module som kan rapportere om mer avanserte ferdsdata som estimert ankomsttid, estimert distanse til destinasjon, drivstoff-forbruk med mer.

Den meste interessant modulen er kanskje Autorouting-funksjonen der du kan la appen stake ut kursen mot en gitt destinasjon. Appen vil rute rundt hindringer i luftstrekket imellom, og optimalisere kursen. Kursen kan redigeres fortløpende.

Navionics' løsning er å kjøpe i iTunes AppStore for 154 kroner (store deler av Europa) her , mens tilleggsmoduler kjøpes inne i appen for mellom 14 og 28 kroner. Visse områder som Danmark og Grønland samt Storbritannia og Nederland må kjøpes som egne applikasjoner.

Skip ohoi!

Les om: