Bedre Flash-ytelse på MacBook Air?

Bedre Flash-ytelse på MacBook Air?

MacBook Air har bedre batteritid uten Flash Player installert. Nå tester Adobe saken grundig.

Det bekrefter Adobe-sjef Shantanu Narayen overfor Engadget.

I forrige måned skapte nettstedet Ars Technica rabalder med sin anmeldelse av MacBook Air, hvor det kom frem at batteritiden på maskinen ble redusert med 33 prosent når Flash Player ikke var installert.

Air uten Flash

Nye MacBook Air kommer ikke lenger med Flash Player forhåndsinstallert, et valg som fikk mange til å rynke på nesen. Apple sa selv at det var av sikkerhetsmessige årsaker.

Adobe avviste imidlertid kritikken i etterkant av Ars Technicas avsløringer, og Adobes teknologisjef Kevin Lynch gikk ut og sa at HTML5-video påvirker batteritiden på en MacBook Air på samme måte.

- Så lenge vi har tilgang til maskinvareakselerasjon, så har vi vist at Flash har lik eller bedre ytelse på alle plattformer, fortalte Shantanu Narayen til Engadget på Web 2.0-konferansen.

Apple mot Adobe

Adobe og Apple har vært i tottene på hverandre i hele år på grunn av Flash. Ordkrigen skjøt virkelig fart da Steve Jobs publiserte et åpent brev hvor han kritiserte Flash for å være en gammel og døende teknologi - "årsak nummer én til at en Mac krasjer", ifølge Apple-sjefen.

Flash er forbudt på alle Apples iOS-plattform; iPhone, iPod touch og iPad.

Les om:

Komponenter