Bedre grafikk til bærbare

Bedre grafikk til bærbare

Nvidia har lansert GeForce 8800M-serien for bærbare pc-er. Alt ligger til rette for at dette blir markedets kraftigste løsning.

Nvidia GeForce 8800M GTS og GTX vil være de kraftigste grafikkprosessorene tilgjengelige for bærbare pc-er, og rettes spesielt mot bærbare pc-er som skal benyttes til spill. Ytelsesforbedringene sammenlignet med GeForce 8700M GT, som til nå er kraftigst, kan ut i fra spesifikasjonene forventes til å bli meget store.

Riktignok vil de nye grafikkprosessorene være et godt stykke unna sine søsken for stasjonære pc-er. Ser man for eksempel på 8800M GTX opp i mot 8800 GTX har versjonen for bærbare blant annet 32 færre eksekveringsenheter, 70 % lavere minnebåndredde og mindre minne. Med andre ord er man fortsatt et godt stykke unna å oppnå samme spillytelsen på en bærbare pc som enn stasjonær.

I likhet med GeForce 8M-serien forøvrig har de nye grafikkprosessorene maskinvareakselerert h.264-dekoding

Ifølge Nvidias pressemelding skal bærbare pc-er med Nvidias nye GeForce 8800M GTS- og 8800M GTX-grafikkprosessorer være klar allerede før jul. Riktignok er det ikke produsenter representert på det norske markedet i listen som nevnes. Vi forventer av pc-ene som tar i bruk disse grafikkprosessorene generelt vil være kraftige og realtivt store modeller.

LES OGSÅ: God Radeon HD 3000