Bedre kjøling til nye kort

Bedre kjøling til nye kort

Zalman har utviklet en serie kjøleløsninger til de nyeste grafikkortene fra AMD og Nvidia.

Det er ikke fryktelig lenge siden AMD lanserte sin Radeon HD 5000-serie, hvor Radeon HD 5850 og HD 5870 er to av de heftigste modellene. Kortene er kjent for å gi god ytelse for pengene, samt for at de enn så lenge er alene om å støtte DirectX 11. For mange er de nok vel så godt kjent for å tidvis støye litt i meste laget.

Derfor har Zalman nå utviklet en ny serie grafikkortkjølere. VF3000A er tilpasset de nye Radeon HD 5800-kortene, mens VF3000N er tilpasset de ikke fullt så nye grafikkortene fra Nvidia, Geforce GTX 260, 275 og 280/285.

Det kan se ut til at Zalman har fokusert på å kunne tilby bedre kjøling enn man får med referansekjølerne, samtidig som støynivået bør bli et par hakk lavere. De nye VF3000-kjølerne er nemlig utstyrt med kjøleblokk og fem varmeledere i kobber, som igjen er montert sammen med en stor kjøler i aluminium. På denne sitter det montert to 92 millimeters vifter, som bør være i stand til å flytte mye luft uten at støynivået blir for ille. Med kjølerne følger det også små minnekjølere, slik at også minnet holdes på et trygt temperaturnivå.

Kjølerne som ble vist frem på årets CES-messe er ikke de ferdige produktene, så det kan komme små designendringer før kjølerne er klare for salg. Nøyaktig når det er, eller hva de vil koste vites ikke ennå.

Les om: