Bedre meldingssystem på iPhone?

Bedre meldingssystem på iPhone?

RYKTE: Det mye kritiserte meldingssystemet på iOS er i ferd med å få en overhaling. Apples største inspirasjon sies å være HP og WebOS.

Et av områdene iOS anses å være svakere på i forhold til konkurrenter som Android og WebOS, er meldingsystemet - det vil si hvordan meldinger og pushoppdateringer vises frem på skjermen.

I dag fungerer det på ganske enkelt vis, og systemet har stort sett vært uforandret siden iOS (tidligere iPhone OS) ble lansert i 2007. Et av de store problemene med notifikasjonene er at det ikke alltid så lett å vite hva som har kommet inn av tekstmeldinger og telefonsamtaler, ettersom de ikke er samlet på et felles sted. Det finnes da heller ingen historikk om man klikker bort en melding ved en feiltagelse.

Hver gang iOS har kommet i ny versjon de siste par årene, har man håpet på et nytt og bedre meldingssystem, men foreløpig har ingenting skjedd. Nå rapporterer imidlertid Cult of Mac at endringer er på vei.

Ifølge Cult of Mac holder Apple på å utarbeide et nytt meldingssystem for iPhone og iPad. Det store forbildet skal være HPs WebOS. I fjor hentet Apple tilbake en tidligere ansatt, Rich Dellinger, som var sjefsarkitekt for det tidligere Palm-operativsystemet. Man antok da at Dellinger kom tilbake for å jobbe med iOS-meldingsystemet.

Cult of Macs kilder hevder dessuten at Apple i ferd med å kjøpe opp et mindre utviklingsfirma som er aktiv på App Store. En av kandidatene sies å være App Remix som ligger bak Boxcar, et gratisprogram som enkelt holder deg oppdatert på nye e-postmeldinger eller beskjeder fra Facebook og Twitter.

Men hvordan kommer det nye meldingsystemet til å bli? En mulig løsning kan være å bruke Spotlight-søkeskjermen til venstre for hjemskjermen. Her kan alt fra innkommende e-post, meldinger fra Twitter, Facebook, innkommende samtaler, oppdateringer fra applikasjoner samles i en felles visning, og antall meldinger eller notifikasjoner kan vises til brukeren via statuslinjen øverst på iPhone- eller iPad-skjermen.

Og når? Forhåpentligvis i iOS 5 som er ventet til sommeren.

Se hvordan meldingsystemet fungerer i WebOS i videoen nedenfor. Se Cult of Macs visuelle forslag til meldingssystem via Spotlight her.

Les om:

Komponenter