Bedre USB 3.0-kontrollere

Bedre USB 3.0-kontrollere

Bedre ytelse, bedre batteritid og enklere implementasjon for pc-produsentene.

Renesas Electronics er i dag den ledende leverandøren av USB 3.0-kontrollere for bruk på hovedkort og tilleggskort. USB 3.0-satsningen hadde sitt utgangspunkt i NEC Electronics, et selskap Renesas overtok i fjor. Så godt som alle pc-er levert med USB 3.0 hittil har benyttet kontroller fra selskapet. Kun et fåtall aktører har så langt benyttet USB 3.0-kontrollere fra andre selskaper, som for eksempel Etron.

Renesas har nå lansert to nye USB 3.0-kontrollere - µPD720201 og µPD720202. De nye brikkene skal være mindre, mer energieffektiv og enklere å implementere. Blant annet skal kontrollerene nå være mer aktuell å benytte i ultraportable pc-er og tavle-pc-er. I tillegg støttes fire porter, kontra kun to porter for tidligere kontrollere fra selskapet. Spesielt at flere porter er støttet er noe som vil være en stor fordel med tanke på spesielt stasjonære pc-er, der man kan ønske USB 3.0-støtte både bak på hovedkortet og i front på kabinettet. Foreløpig har også utvalget av USB 3.0-hub-er vært begrenset.

LES OGSÅ:

TEST: Kingston HyperX Max USB 3.0 – Rask lomme-SSD

Hvordan utviklingen framover vil være for integrasjon av USB 3.0-støtte i brikkesett er noe usikker. Intels nye generasjon av brikkesett har ikke støtten, og det stilles spørsmål om Intel vil legge fokus over på Thunderbolt-teknologien de nylig lanserte, og som foreløpig kun er implementert i nye Macbook Pro. Thunderbolt kan på likhet med USB 3.0 implementeres via en ekstra brikke i pc-en som kobles til PCI Express-bussen. Det er også mulig å lage tilleggskort som gir pc-er støtte for Thunderbolt. Foreløpig er imidlertid tilgangen på USB 3.0-produkter svært god, og teknologien er rimelig å implementere både i pc-er og i enheter som skal støtte teknologien.

LES OGSÅ:

Alt du må vite om Thunderbolt

De nye kontrollerbrikkene ble presentert under SuperSpeed USB Developer-konferansen som ble avholdt denne uken.