Bedre Zinio-tidsskrifter på iPad

Bedre Zinio-tidsskrifter på iPad

Zinio, en av de fremste bladkioskene med størst utvalg for iOS, oppdaterer sin app.

Da iPad ble lansert spådde mange at nettbrettet ville bli redningen for avisbransjen. Mens vi fremdeles venter på utfallet av denne påstanden, ser vi ihvertfall tydelige tegn på at bøker på brett har blitt en suksess, spesielt med Amazon Kindle appen.

Men også tidsskrifter trives godt i digital form, og gir oss forbrukere et fabelaktig utvalg og tilgang til utgaver du ellers ikke finner i kiosken. Og som oftest til en god pris, også.

Guide:

Leseverdig på iPad

Zinio 2.0

Når Zinio nå oppdaterer sin leseapp til versjon 2, er det en rekke godbiter for oss i det. Grensesnittet er nytt, og du kan like det eller ikke. Forandringen er ikke dramatisk om du er vant til Zinio fra før, men både navigasjon og interaksjon er raskere. Og det er bra, for appen kunne til tider oppleves som litt sen.

Også nedlastingen går raskere, og du kan lese et allerede nedlastet blad mens et anned blir klargjort. Dessverre er det ingen 'last ned alle'-funksjon dersom du installerer appen på nytt på en annen iOS-enhet eller etter en clean install. Men Zinios sentrale bibliotek husker alle dine kjøp, og du kan alltids hente disse opp igjen fra arkivet. Og dersom du er ferdig med et tidsskrift, kan dette spares i arkivet og dermed skjules fra lesebiblioteket i appen.

I tillegg til iPad og iPhone er Zinio etablert på en rekke andre plattformer, deriblant også på Mac. Det betyr at et magasin som er kjøpt i Zinio-appen også vil kunne lese på Mac-en. Stort sett - ikke alle publikasjoner er tilgjengelig for alle plattformer. Dette vil fremkomme i Zinio Store når du blar i utvalget. Forbedret ytelse og stabilitetsforbedringer er også lovet - igjen en velkommen forbedring for en app som kunne slite med store og tunge dokumenter og tilhørende app-kollaps. Rendringen er vesentlig forbedret ved zoom-operasjoner.

På innholdssiden kommer nå flere magasiner med interaktivt, rikt innhold. En rekke publikasjoner gjør dette selv i form av egne apper, som for eksempel WIRED. For a stimulere oss til å utforske nye utgaver, tilbys det gratis innhold fra en rekke utvalgte publikasjoner, og denne seksjonen i Zinio-butikken oppdateres daglig. En vesentlig forbedring er at kjøp av innhold nå kan gjøres in-app med din iTunes-konto. Tidligere måtte alle slike transaksjoner gjennomføres utenfor appen i en nettleser (eller eventuelt på Mac-en din), så dette er en dramatisk forenkling og strømlinjeforming av butikkprosessen.

Siste nevneverdige nykommer er en bokmerkefunksjon. Appen husket tidligere posisjonen du sist hadde i et tidsskrift der du forlot det, men kun det. Med bokmerkefunksjonen kan du sette inn slike digitale markører der du måtte ønske. Bokmerkene kan kalles opp fra en sentral bokmerkeoversikt for alt Zinio-innhold som er tilgjengelig på enheten.

Du kan lese mer om Zinio for iOS her. Promovideo nedenfor. Du kan laste ned Zinio 2.0 for iOS fra iTunes App Store her . Norsk språk er støttet. Krever iOS 3.0 eller senere.

Les om: