Bedriftsrettet 750GB fra WD

Bedriftsrettet 750GB fra WD

Western Digital lanserer harddisk med gjennomsnittlig levetid på 1,2 millioner timer og 750 gigabyte lagringsplass.

Tirsdag lanserte Western Digital en ny harddisk for bedriftsmarkedet. Den nye disken, WD RE2, er utviklet for bedrifter med stort lagringsbehov og krav til høy driftssikkerhet. Harddisken støtter opp til 3,0 Gb/s overføringshastighet og Native Command Queuing, og er utstyrt med 16 megabytes mellomlager.

Ifølge Western Digital har den nye harddiskmodellen en gjennomsnittlig levetid på 1,2 millioner timer under hard belastning, det tilsvarer 50 000 døgn, eller rundt 137 år.

Harddisken er beregnet for bruk i filservere, e-postservere og webservere med høye krav til oppetid og rask datatilgang. For å sikre disken ytterligere er den utstyrt med ny og mer avansert støtsikring og vibrasjonssikring, i tillegg til å være utviklet for å være så lite strømkrevende som mulig.

Den er også utstyrt med Western Digitals Securepark-teknologi, som sikrer at lesehodene flyttes bort fra magnetplatene når disken starter og stopper eller ikke er i bruk.

Western Digital RE2 750 GB vil være klar for salg i løpet av juli, prisen er satt til 265 dollar, noe som burde bety mellom 2 000 og 2 500 kroner i Norge.

Les mer om "evighetsdisken" hos Western Digital.

LES OGSÅ: Rask terabyte fra Hitachi

Les om: