Bekrefter problemer med Radeon

Bekrefter problemer med Radeon

Da AMD lanserte Radeon HD 4830 for kort tid siden viste det seg at det var feil med streamprosessorene på en rekke av testkortene.

Nå viser det seg at problemet ikke er begrenset til testutgaver av de nye kortene. AMD bekrefter at en del kunder kan ha fått kort med feil antall streamprosessorer.

Den nye Radeon HD 4830-serien, som i praksis er 4850-kort med to SIMD-kretser og lavere klokkefrekvens, ble lansert i forrige uke. I den anledning mottok en rekke nettsider testutgaver av kortet som viste seg å være litt i enkleste laget. AMD hadde rett og slett strupt kortene for mye.

Ifølge AMD har noe gått litt feil i produksjonen, og kortene det gjelder er utstyrt med kun 560 streamprosessorer, mot normalt 640. Nå viser det seg at det ikke bare er journalister som har mottatt de feilproduserte kortene, også en del butikker skal ha fått kort med for få streamprosessorer tilsendt.

AMD hevder at kortene tilsynelatende fungerer problemfritt, men at ytelsen ikke på langt nær er så god som lovet.

Feilen ser kun ut til å ha rammet produsentene HIS, som har fått levert rundt 400 eksemplarer av det i overkant nedgraderte kortet. Det meste tyder imidlertid på at feilen ligger i grafikkortets bios, slik at det kun kreves en bios-oppdatering for å få kortet opp på riktig ytelsesnivå.

Har du gått til innkjøp av et Radeon HD 4830 kan du enkelt finne ut om kortet ditt fungerer som det skal ved å sjekke det med analyseprogrammet GPU-Z. Skulle du mot all formodning sitte med et kort med for få streamprosessorer kan du laste ned en oppdatert bios fra HIS nettsider.

Les mer om grafikkorttabben hos Bit-tech.net.

Les om: