Bekreftet salgsstart for iPhone 3GS

Bekreftet salgsstart for iPhone 3GS

Netcom og Telenor starter salget av iPhone 3GS i Norge den 31. juli.

Netcom vil lansere iPhone 3GS den 31. juli, skriver selskapet i en pressemelding. Samtidig bekrefter Telenor at også de vil ha den nye iPhone-modellen ute i hyllene fra samme dato.

De to selskapene kommer tilbake med mer informasjon om priser nærmere lansering. Det er foreløpig ikke mulig å forhåndsbestille telefonen. Både Netcom og Telenor vil ha støtte for internettdeling med telefonen, såkalt tethering.

- iPhone 3G med 3.0-programvare og den nye 3GS-versjonen har en funksjonalitet som gjør at telefonen kan brukes som modem for mobilt internett, såkalt internettdeling eller tethering. NetCom vil derfor åpne for internettdeling snarest mulig, sier kommunikasjonssjef i Øyvind Vederhus i Netcom i pressemeldingen.

LES OGSÅ:

iPhone 3G eller 3G S - hvilken skal du velge?

Lanseringsdatoen er tre uker senere enn opprinnelig planlagt. Telenor hadde først 9. juli på blokka, men det har tatt noe lenger tid å få til en avtale med Apple. I Norge er det Netcom, Telenor og Chess som selger iPhone.

I USA har iPhone 3GS vært tilgjengelig siden 19. juni. Den første helgen ble det solgt over én million eksemplarer av telefonen, og allerede nå er flere butikker tomme.

iPhone 3GS har blitt godt mottatt av kritikerne. Den føles raskere og bedre, skriver flere anmeldere. Med nytt og bedre kamera med muligheter for videoinnspilling er den blitt en stor hit.

LES OGSÅ:

iPhone 3GS ga YouTube-boom

Les om: