#Bendgate avmystifisert

#Bendgate avmystifisert

iPhone 6 like robust som andre telefoner - men også gjenstand for mye humor.

Hashtag bendgate har blitt et fenomen.

Men det ser ikke ut til å få det samme omfang som antennagate. Apple lot pressen ta en titt på egne test-fasiliteter.

#bendgate ble økenavnet som raskt spredde seg på nettet etter at det ble kjent at en mann hadde hatt en ny iPhone 6 Plus i baklommen, og at telefonen hadde blitt bøyd etter at mannen hadde sittet på den.

Apples lab

Apple har selv bekreftet at dette kan skje, og melder om at de kun er kjent med ni tilfeller der dette har blitt et problem. Den offisielle oppfordringen er å ta med seg en iPhone 6 man mener er utsatt for fenomenet, til en service-partner og se om det ordner seg. 9 tilfeller av 10 millioner solgte enheter den første salgshelgen er lite.

Men er det noe fundamentalt galt med designet? Apple elsker tynn form, og bedyrer at de selv kjører ekstensive stresstester på telefonene.

Enkelte utvalgte medlemmer av pressen ble tatt med inn i Apples testlaboratorium for inspeksjon. Dette inkluderte nettstedet The Verge , der man kan se flere bilder fra et sjeldent innblikk i Apples indre gemakker. Akkurat det samme skjedde forøvrig under antennagate for en stund siden, den gang med iPhone 4.

ConsumerReports

De som bidro til å hause opp antennagate i sin tid var den amerikanske forbrukertest-organisasjonen ConsumerReports. Problemet var reelt nok i USA, og det hjalp selvfølgelig ikke at Steve Jobs den gang avfeide det hele med å si at man bare burde holde telefonen annerledes. Det nyskapende den gang, som viste seg også å være et problem, var at radioantennene var lagt i et metallbånd rundt utsiden av telefonen, der man typisk holdt den med fingrene.

Men nå har ConsumerReports også testet den strukturelle integriteten til iPhone 6 og 6 Plus for å finne ut om dette er et nevneverdig problem. Også andre relevante telefoner ble kjørt gjennom samme test, og det viser seg at iPhone 6 er like god/dårlig som andre mobiler på spesiell belastning som dette. Du kan lese mer om testen her .

Satire

Men humorbransjen fikk mye vann på møllen med denne lille skandalen. Noen lagde en falsk Samsung-reklame, der en iPhone 6 bøyer seg i støvet for en Samsung-telefon. Via BGR

Også talkshowvert Conan O'Brian hadde det morsomt på Apples bekostning, og spiller i en sketsj på den psykologiske analogien mellom tekno-gadgets og fysisk tilkort-kommende hos den mannlige delen av befolkningen. Se YouTube-videoen nedenfor.

Ikke en spesielt artig uke for Apple, som også måtte slite med en iOS 8-oppdatering som gjorde at enkelte mistet mobilforbindelsen. Denne feilen er rettet med iOS 8.0.2-oppdateringen, og vi kommer vel over #bendgate også. Men det kan altså være lurt å ta telefonen ut av skinnyjeans-ene før man setter seg.

Les om:

Komponenter