Ber Dell preinstallere Firefox

Ber Dell preinstallere Firefox

Brukerne har fått blod på tann etter at det ble kjent at Dell skal tilby Ubuntu Linux. Nå vil de ha Firefox.

På nettstedet IdeaStorm var det onsdag registrert 70.000 stemmer for at Dell skal begynne å forhåndsinstallere Firefox på selskapets datamaskiner.

Bare et forslag om å forhåndsinstallere Linux (132.000 stemmer) og et forslag om å tilby den gratis kontorpakken OpenOffice (96.000 stemmer) har fått større oppslutning. Firefox fikk mange nye stemmer da Dell tirsdag kunngjorde at selskapet vil tilby Ubuntu Linux på en del datamaskiner. Beslutningen tolkes som et tegn på at Dell er blitt mer modent for å forhåndsinstallere gratis programvare.

LES OGSÅ: Dell putter Linux i pc-ene

Mozillas markedsføringsfolk har bidratt til hypen. Helt siden februar har hjemmesiden SpreadFirefox.com oppfordret brukerne til å avgi sin stemme i favør av forhåndsinstallert Firefox.

Flere partnere

Selv om de fleste Firefox-brukerne laster nettleseren ned fra internett, har Mozilla inngått avtaler med flere partnere. Blant annet tilbyr Realnetworks Firefox sammen med den populære mediespilleren Realplayer.

Ifølge webstatistikk-selskapet Net Applications har Firefox 15,4 prosent av nettlesermarkedet. Til tross for en liten tilbakegang de siste årene, står Microsofts Internet Explorer fortsatt fjellstøtt med en markedsandel på 78 prosent.

LES OGSÅ: Nå kan du få Windows XP på Dell

Dell har ifølge IDGs nyhetstjeneste foreløpig ikke svart på ønsket om forhåndsinstallert Firefox.

Komponenter