Det beste flipperspillet for Mac, iPhone og iPad?

Det beste flipperspillet for Mac, iPhone og iPad?

Troverdig fysikk er nøkkelen til dette spillets suksess.

Gameproms The Pinball kommer for tre forskjellige Apple-platformer: Mac, iPhone og iPad. En iPhone kan til og med brukes som fjernkontroll.

Hvem savner vel ikke de klassiske flipperspillene som stod i barer og arkader, og som spiste opp lommepenger i stort monn? Den nervepirrende følelsen av å ha opptil flere kuler i spill samtidig, og det å mostå fristelsen av tilte bordet litt i siden?

Alt som er solid smelter og blir til luft, sa Marx for 160 år siden. Og det ser ut til at det samme har skjedd med flipperspillet. Det finnes altså en digital løsning. Og den er ganske vellykket.

Les også: Alt om spill for Mac

3D

Gameprom er selskapet som med stort hell har transformert den lumske krom-kulen til digitale biter med spillet The Pinball. Mac-versjonen inkluderer et gratis brett, mens ytterligere to brett kan kjøpes og lastes ned separat. Mac-spillet støtter til og med 3D-effekter - bring dine egne briller.

En annen nyvinning i den digitale tidsalderen er muligheten av å kunne bruke en iPhone som flipper-kontroll. Det kreves at begge maskiner er på samme trådløst nett. Men vi kan ikke helhjertet gå god for denne løsningen da vi opplevde for stor treghet i frohold til de raske reaksjonene et slikt spill ofte krever. iPhone-app-en for fjernkontroll av Mac-versjonen er uansett gratis.

Heftig på iPad

iPhone-spillet kommer i tre adskilte trinn, som kjøpes enkeltvis. Temaet for brettene på iPhone og Mac er det samme: Et undervannsbrett, et westernbrett og et jungelbrett. Grafikken er fin, med gode lydeffekter og forbløffende realistiske fysikkeffekter for kule og samvirke med simulerte fysiske enheter i brettet. Mon tro hvor lenge vi trenger gummistrikkeffekten i en digital versjon av et slik spill?

iPad-versjonen er utrolig heftig, faktisk. Denne varianten inkluderer alle tre brett under ett, og koster omtrent det samme som alle iPhone-brett kjøpt enkeltvis. Men den store fordelen er selvfølgelig den store skjermen.

Spillene har et virtuelt kamera som følger ballen i nærbilde til tider, noe som kan være litt forvirrende til å begynne med men som ellers er en stilig effekt. Det er først når du har flere kuler i spill samtidig at dette er forstyrrende.

Hvor kan dette lastes ned?

Du kan lese mer om og laste ned The Pinball fra Gameprom her. Et gratis brett er inkludert, to ytterligere kan kjøpes. Pinball Remote, som lar deg bruke en iPhone eller iPod touch som kontroller for Mac eller iPad-spillet, kan lasted ned gratis fra iTunes App Store her.

The Pinball HD for iPad, som inkluderer alle tre brett, koster 17 kroner i App Store her. Mens for iPhone og iPod touch-spillet kommer de tre brettene separat. Disse koster 6 kroner stykket og kan lastes ned fra App Store ved å følge linkene: Jungle Style Pinball , The Deep Pinball samt Wild West Pinball .

Se trailer for spillet under.

Les om:

Komponenter