Bestem hvilke Lion-vinduer som skal gjenopprettes

Bestem hvilke Lion-vinduer som skal gjenopprettes

Med verktøyet RestoreMeNot kan du få bedre styring på Lions Resume-funksjon.

En av de store nyhetene i OS X Lion er funksjonen Resume, eller Fortsett der du slapp på norsk.

Sammen med Auto-Save, eller Autoarkivering, sørger den for at du alltid har dokumentene dine lagret i bakgrunnen, og at appene gjenopprettes når du starter Mac-en din på nytt - eller avslutter en app og åpner den igjen.

Men da Lions gjenoppretting av programvinduer og dokumenter er en kjekk måte å raskt komme tilbake til arbeidet igjen på, kan funksjonen være overflødig i programmer hvis filer som regel bare skal åpne én gang, for eksempel hvis du skal se en film i QuickTime.

En løsning på problemet kan være å deaktivere funksjonen helt. Det er fullt mulig å "avslutte og forkaste vinduer" for et enkelt program, ved å trykke på Alt-tasten samtidig som du trykker på Kommando-Q. Men hva om du ønsker å deaktivere funksjonen for en spesifikk app?

I utgangspunktet må du utføre en liten Terminal-hack, men for folk flest er dette en tungvint løsning. Ikke bare må du skrive inn kommandoen for hvert program, du må også huske hvilke programmer du utfører den på, i tilfelle du vil reversere handlingen. Heldigvis finnes det enklere måter å gjøre det på.

RestoreMeNot

RestoreMeNot er et gratis verktøy som legger seg som et innstillingspanel i Systemvalg, og som lar deg enkelt velge appene du ikke ønsker å gjenopprette vinduer på. Når RestoreMeNot er installert, er det bare å søke opp programmene du ønsker å legge til i "svartelisten", og så er jobben i grunnen gjort.

Selv har jeg lagt til Preview, ettersom jeg laster ned en del bilder i jobbsammenheng jeg ikke er interessert i å åpne mer enn én gang. Jeg har også lagt til Pixelmator, fordi jeg ikke ønsker å åpne tidligere redigerte bilder på nytt. Merk at det ikke er alle apper som støtter Resume-funksjonen, og det kan også hende at du må åpne programmene en gang for at RestoremeNot skal kunne lese gjenopprettingsdataene.

Hvis du ser etter en enda mer avansert måte å fikse på ulike irritasjoner i OS X Lion på, kan TinkerTool før øvrig være en løsning. TinkerTool kom dessuten nylig med en funksjon for å individuelt deaktivere Resume-apper. Du kan laste ned RestoreMeNot gratis her.

Via Lifehacker og Macstories.net.

Les om:

Komponenter