Betal i butikken med iPhone

Betal i butikken med iPhone

Coop klar med selvbetalingsløsning.

Ikke NFC på iPhone 5?

Ikke noe problem - nå kan du betale i butikken med alle iPhone-modeller.

NFC (Near Field Communication) var på listen over ting noen mente måtte inn i iPhone 5. Slik ble det ikke. NFC har liten utbredelse og praktisk betydning i dag, og det er lite sannsynlig at Apple vil gå i bresjen for en teknologi de selv ikke klarer å kontrollere implementeringen av.

Bruker mobilkameraet

Men det betyr ingen ting, fordi nå lanserer altså norske Coop en betalingsløsning for iPhone der du skanner varer ved hjelp av kameraet i telefonen. Du er kassadamen/mannen selv, med andre ord, og leser av strekkodene på varene ved å holde de opp mot mobilen. Denne vil registrere varen og vise deg både navn og pris - og så er du i gang.

Hele handleseansen innledes ved at du skanner en QR-kode på vei inn i butikken, og det samme på vei ut. I første omgang vil butikkjeden rulle ut denne tillitsbaserte ordningen til Coop Express-butikkene og for de som er med i medlemsklubben.

Det er utrolig spennende å se at det også skjer ting her hjemme. Vi har fra før av sett andre innovative løsninger med bruk av iPhone som betalingsløsning, for eksempel kortleseren Square . Denne lille dingsen har fått en enorm utbredelse i USA, og selskapet (grunnlagt av Twitter-grunder Jack Dorsey) er priset til svimlinende 3,25 milliarder dollar.

Coops løsning krever en egen, gratis app som du faktisk kan laste ned allerede i dag her. Det vil først bli mulig å benytte seg av tjenesten i november.

Se flere bilder av Coops betalingsløsning hos PC World her. Du kan se en videoreportasje om den hos Aftenposten her (krever dessverre Flash).