Billigere grafikk fra ATI

Billigere grafikk fra ATI

ATI har lansert to nye grafikkprosessorer i budsjettsegmentet.

Radeon HD 4350 og 4550 er de enkleste og rimeligste modellene i ATIs Radeon HD 4000-serie, som eller blant annet tilbyr DirectX 10.1 og maskinvareakselerasjon for hd-video.

Dette vil være aktuelle kort for dem som trenger gode videoegenskaper og har moderate krav når det gjelder 3d-ytelse, men samtidig vil ha muligheten til å spille uten at kvalitetsinnstillinger og oppløsning kjøres spesielt mye opp.

Strømforbruket for kort med grafikkprosessorene vil være opptil 25 watt. Kortene vil kunne utstyres med hdmi-adapter på dvi-port og levere lyd via hdmi uten bruk av kobling mot pc-ens lydkort eller lydkontroller på hovedkort.

Det vil også være mulig for ATIs partnere til å lage kort med hdmi-port dirkete på grafikkortet. DEt er også støtte for Displayport, men vi er usikre på om produsentene kommer til å lage kort der dette er implementert. Med det sagt har flere skjermprodusenter i dag kort med Displayport. Via adapter kan en Displayport-kontakt kobles til skjermer som har dvi- eller hdmi-grensesnitt.

Radeon HD 4550 vil gå i konkurranse med Nvidias Geforce 9400GT, men skal kunne levere bedre ytelse i kombinasjon med lavere strømforbruk. Vi forventer at en rekke aktører vil ha disse kortene med kjølere uten vifte.

Mer informasjon: www.ati.com

Les om: