Billigere Mac-er på vei?

Billigere Mac-er på vei?

RYKTE: Apple er i ferd med å kutte prisene for å få opp Mac-salget.

Apple kan være i ferd med å ta livet av en svært utbredt oppfatning om at Mac-maskiner koster mer enn Windows-pc-er, ved å kutte prisene på to populære modeller - om vi skal tro ryktenettstedene.

Ifølge AppleInsider har Apple planer om å sette ned prisen på både MacBook og iMac. De skriver også at priskuttet kan komme allerede før sommeren. Nøyaktig hvor mye prisene vil settes ned er foreløpig ikke kjent.

I den norske nettbutikken til Apple koster den hvite 13-tommers MacBook-en fra 8 590 kroner, mens den billigste aliminium-utgaven av MacBook har en startpris på 10 990 kroner. Den billigste 20-tommersutgaven av iMac ligger på kr 10 490 kroner.

LES OGSÅ:

- En Windows-pc er ikke et kupp

Priskutt eller minibærbare?

Det er kilder nær Apple som skal stå bak opplysningene til AppleInsider. Ifølge kildene kommer priskuttet muligens som en konsekvens av at Apple ennå ikke har inntatt minibærbar-markedet, som blir stadig mer populært.

For noen uker siden leverte selskapet sin kvartalsrapport for januar til mars i år. Resultatene var gode sammenlignet med konkurrentene, men dette var mye takket være salget av iPhone og iPod touch. For Mac-salget har gått nedover, og selskapet solgte tre prosent færre maskiner i år sammenlignet med i fjor.

Det har lenge versert rykter om at Apple vil lansere en minibærbar eller et lignende mini-produkt. Selskapet har tidligere uttalt at de ikke ønsker å bli med på minibærbar-karusellen fordi de er for små og dårlige. Likevel er de nødt til å ta grep for å selge flere datamaskiner i finanskrisetider.

LES OGSÅ:

Derfor skal du bytte til Mac

Les om:

Komponenter