Billigere Sandy Bridge-prosessorer

Billigere Sandy Bridge-prosessorer

Sandy Bridge under Pentium-navnet.

Intel lanserte tidligere i år nye Core i5- og i7-prosessorer basert på oppdatert arkitektur. Videre kom det Core i3-prosessorer basert på den samme arkitekturen. De nye prosessorene har gått under kodenavnet Sandy Bridge. Prosessorene har riktignok blitt forsinket ut på markedet, ettersom det har vært problemer med brikkesettene på de tilhørede hovedkortene.

Intel utvider nå bruken av Sandy Bridge-arkitekturen. Ifølge den kinesiske nettsiden Inpai har Pentium Dual-Core-prosessorer basert på den nye arkitekturen dukket opp på det kinesiske markedet. Pentium Dual-Core-navnet har de siste årene blitt brukt på modeller som befinner seg i segmentet mellom Celeron og Core, men har vært basert på samme grunnarkitektur som de raskere modellene.

Pentium Dual-Core G840-prosessoren har en klokkefrekvens på 2,8 GHz for sine to kjerner og 3 megabyte tredjenivåbuffer. Buffermengden er da den samme som for modellene i Core i3-serien. I tillegg til lavere klokkefrekvens enn for Core i3, er det ikke støtter for HyperThreading, hvilket gjør at prosessoren under fleroppgavekjøring eller med godt flertrådoptimalisert programvare ikke er like effektiv. Trolig vil det også være forskjeller i funksjonalitet på enkelte områder - dette for teknologi som ellers er mest aktuelt å utnytte i bedriftsmarkedet.

LES OGSÅ:

Nye Sandy Bridge-hovedkort tilgjengelig

Lavenergi i3 og i5

Intel har også kommet med T-varianter av Core i3 og i5. Dette er prosessorer som har et maksimalt strømforbruk som er omtrent halvparten av standardversjonene av prosessorene. Selv om det maksimale strømforbruket er rundt halvparten trenger ikke det gjennomsnittlige strømforbruket å være det. Fordelen med disse prosessorene er at de kan gi bedre termisk kontroll i kompakte pc-er.

Man forventer etter hvert å se mange mini-ITX-hovedkort for de nye Sandy Bridge-prosessorene. Kombinert med kompakte kabinetter kan disse prosessorene gi små, kraftige og stillegående pc-er. Blant annet for stue-pc/HTPC kan dette være prosessorer som gir en kombinasjon av høy ytelse og lavt strømforbruk. Serverløsninger for hjemmebruk blir også et aktuelt bruksområde. Prosessorene er noe dyrere enn vanlige Core i3- og Core i5-prosessorer.

Både Pentium Dual-Core G840 og Core i3/i5 T-prosessorene har ingegrert grafikkprosessor. Denne grafikkprosessoren støtter akselerasjon av HD-videoavspilling.

LES OGSÅ:

GUIDE: En server til hjemmet

Les om: