Billigere Xbox i august?

Billigere Xbox i august?

Salget av Xbox 360 har stagnert etter selskapet innrømte store problemer med maskinvaren. Nå ryktes det om priskutt for å rette opp i situasjonen.

Tidligere denne måneden senket Sony prisen på Playstation 3 i USA med 100 dollar. Nå kan det snart være Microsofts tur til å senke sin konsollpris. Ifølge en anonym butikksjef i USA kommer Microsoft til å senke prisen på Xbox 360 med 50 dollar.

Et eventuelt priskutt vil ifølge kilden komme 8. august, like før lanseringen av storspillet Halo 3, og vil være Microsofts første priskutt på Xbox 360 siden konsollen først kom i november 2005.

- Vi har ingen kommentarer i forhold til pris enda. Selv om pris teller inn, er det fortsatt innhold som teller mest, og intet annet system byr på så mange spill til en så konkurransedyktig pris som Xbox 360, sier en Microsoft-talsmann.

Før E3-messen, som ble avholdt tidligere i måneden, gikk det rykter om at Microsoft ville sette ned prisen med 100 dollar. Det ble det ikke noe av, til tross for at erkerivalen Sony satte ned prisen på sin PS3 med 100 dollar, fra 599 til 499 dollar.

Flere analytikere mener at et priskutt på 50 dollar vil være for lite, og at prisen da fortsatt vil være for høy til at Xbox 360 virkelig kan konkurrere med den ekstremt populære Wii-konsollen fra Nintendo.

Hvorvidt et eventuelt priskutt vil gjøre seg gjeldende også i Norge vites ikke. Når Sony kuttet prisen på PS3 i USA valgte Sony i Europa å la de europeiske prisene bli stående.

Les mer om spill i IDGs spillblogg Lekestue.

LES OGSÅ: Seks milliarder for å fikse Xbox