Bing blokkert utenfor USA

Bing blokkert utenfor USA

Microsoft har trukket søkeapplikasjonen Bing fra App Store.

Microsoft har besluttet å trekke sine søkeapplikasjon Bing fra de utenlandske nettbutikkene i Apples App Store-kjede. Heretter er det kun brukere med amerikansk iTunes-konto som får laste ned Bing på sin iPhone eller iPod touch.

Bing ble lansert som iPhone-applikasjon i desember i fjor. Applikasjonen er basert på søketeknologien som Microsoft benytter i sin nettleser-baserte versjon av Bing, og Bing for iPhone tilbyr de fleste av funksjonene som nettleser-versjonen byr på, som søk etter bilder, filmer, kart, forretningsvirksomhet og nyheter.

LES OGSÅ:

Google ut, Bing inn?

Som kjent er Bing Microsofts forsøk på å hamle opp med Google på søkemarkedet. Bing-applikasjonen for iPhone har fått ganske god mottakelse i markedet, ikke minst for sine gode karttjenester.

Men nå er altså dette markedet snevret inn til USA. Søker man etter Bing i den norske avdelingen av App Store, finner man ikke programmet lenger.

Ikke internasjonalt

Begrunnelsen som Microsoft er kommet med for denne tilbaketrekkingen av programmet, er ifølge amerikanske Macworld at iPhone-applikasjonen aldri har vært ment å skulle være tilgjengelig for det internasjonale markedet.

LES OGSÅ:

Bing: Microsofts nye søketjeneste

Selv om Bing nå er trukket fra alle App Store-avdelingene unntatt den amerikanske, kan brukere som allerede har lastet ned gratisprogrammet, fortsette å bruke det.

Microsoft forsikrer at selskapet jobber med en internasjonal versjon av Bing for iPhone, men foreløpig er det ikke sagt noe om når denne kan bli tilgjengelig.

Les om: