Den bioniske fremtiden stadig nærmere

Den bioniske fremtiden stadig nærmere

Ny kroppsnær teknologi vil endre vårt forhold til fastlegen.

Nye telefoner og smartklokker er proppfulle av sensorer.

I desember i fjor ble konferansen Wearable Futures avholdt, og konklusjonen var klar: Kroppssnær teknologi med sensorer vil grunnleggende endre vårt forhold til legestanden.

Om du er til overvåking på et sykeshus, er du kanskje koblet til en eller annen form for elektronisk utstyr ved hjelp av en sensor. Mange er også avhengige av medisinsk utstyr og målere i hverdagen, som for eksempel diabetikere.

Men med innmarsjen av en lang rekke produkter som kan holde øye med kroppen din ved hjelp av sensorer, og som ikke minst er koblet til internett via en smarttelefon, så kan medisinsk hjelp være raskt tilgjengelig.

Kommer antallet hjemmebesøk til å gå ned som en konsekvens av dette? Det er ikke tvil om at tiden for helsepersonellet er knapp, og dersom målere kan overvåke helsetilstanden til pasienter slik at disse kan dra hjem raskere, er det et stort potensial i dette.

Teknologien vil også gjøre det mulig å logge data over tid på en helt annen måte, spesielt siden miniatyriseringen vil gjøre sensorer mer usynlige i tillegg til at smarttelefonen er blitt dagligdags.

De britiske designerne Vitamins lanserer nå to nye produkter med iPhone-støtte: En blodtrykksmåler som ikke ser ut som et medisinsk apparat, og et apparat som måler EKG (hjerterytme). Begge følger et design-mantra om å være både diskret og vennlig, slik at barrieren mellom brukere og apparater brytes ned.

Er vi på vei mot en bionisk fremtid?

«Bionikk, det at mennesker eller dyr støttes av elektroniske eller mekaniske hjelpemidler i å utføre arbeidsoperasjoner, f.eks. ved hjelp av elektromekaniske etterligninger av legemsdeler. Adjektiv: bionisk.» Fra Store norske leksikon.

Se en promo-video nedenfor.

Via Dezeen .

Les om:

Komponenter