Blir nye iPad for varm?

Blir nye iPad for varm?

Flere brukere opplever nettbrettet som varmere enn før, men Apple avviser varmeproblemer.

Tredjegenerasjons iPad blir varmere enn sine forgjengere, ifølge nye rapporter.

Siden nettbrettet kom i salg forrige fredag, har flere brukere opplevd at nettbrettet blir merkbart varmere enn tidligere modeller etter en tids bruk. Spesielt under spill merkes økte temperaturer.

- Fem graders forskjell

På Apples supportforum finnes det en diskusjonstråd hvor flere deler sine erfaringer. Det er spesielt nedre hjørnet bak på nettbrettet som blir varmere enn før. Noen brukere melder at varmen til tider er uutholdelig.

Det nederlandske nettstedet Tweakers.net har siden sjekket forholdene med et infrarødt kamera og oppdaget at den nye modellen kan etter en tids bruk få en temperatur på 33,6 grader celsius. Til sammenligning kom iPad 2 bare opp i 28,3 grader celsius.

Ifølge Macworld Sverige skrur iPad-en seg automatisk av når den blir varmere enn 35 grader celsius, noe som kan by på problemer på varme sommerdager eller når den brukes i direkte sollys. Det skal imidlertid ikke være noen fare for å brenne seg, da temperaturen er lavere enn på de fleste bærbare datamaskiner, ifølge Macworld.se.

Apple avviser varmeproblemer

At den nye iPad-en blir varmere enn forgjengerne er ikke så rart, da den kommer med et betydelig større batteri (opp fra 25 watt-timer til 42,5 watt-timer) og kraftigere prosessor og grafikkbrikke.

Apple selv avviser at nye iPad har et problem med overoppheting. Selskapets talsperson Trudy Muller har kommet med følgende kommentar overfor Wall Street Journal-bloggen AllThingsD:

- Nye iPad tilbyr en fantastisk Retina-skjerm, en A5X-brikke, støtte for 4G LTE pluss ti tmer batteritid, alt dette innenfor rammene for de spesifikasjoner som settes for varmeutvikling. Kunder som opplever problemer bør kontakte AppleCare, sier Muller.

Les om: