Blodtrimmet eksterndisk

Blodtrimmet eksterndisk

Buffalo lanserer en ny serie ekstra raske, eksterne harddisker.

En rekke av selskapets nye eksterne harddisker er utstyrt med en nyvinning Buffalo har valgt å kalle TurboUSB. Det ser dermed ut til at også Buffalo kaster seg på trenden med å bruke Turbo-begrepet for å beskrive rask maskinvare.

Det er eksterndisker i Ministation og Drivestation-seriene som blir levert med den nye teknologien. TurboUSB skal, ifølge Buffalo, øke hastigheten på overføring mellom datamaskinen og den eksterne harddisken. De nye modellene skal være raskere enn vanlige usb 2.0-harddisker.

Ved å benytte seg av nyutviklede og optimerte drivere, sammen med en ny kontrollerkrets, skal filoveføring gå mye raskere enn tidligere, ifølge Buffalo. Selskapet planlegger også å etter hvert implementere teknologien i alle sine eksterne harddisker.

Om tallene fra produsenten loves et sted mellom 16 og 37 prosent bedre ytelse for Drivestation-modeller med TurboUSB, sammenlignet med vanlige usb 2.0-harddisker.

Ifølge Buffalo skal den nye Ministation med TurboUSB være hele 64 prosent raskere enn tidligere modeller.

Ministation-diskene leveres med mellom 80 og 300 gigabyte lagringsplass, mens Drivestation byr på mellom 240 gigabyte og en terabyte lagringsplass.

Vårt engelske søstermagasin PC Advisor har imidlertid testet løsningen på en av de nye modellene uten å bli imponert. Testresultatene viste at disken faktisk ikke bød på noe raskere overføring i det hele tatt. Les testen her.

LES OGSÅ: Billig nettverksdisk fra Iomega

Les om: