Blokker Flash-animasjoner i IE

Blokker Flash-animasjoner i IE

BRUKERTIPS: Slik blokkerer du Flash-animasjoner i Microsoft Internet Explorer.

Brukere av nettleseren Firefox og Chrome kan glede seg over utvidelsen Adblock. Internet Explorer-brukere trenger derimot ikke å bekymre seg for å installere en utvidelse for å få en liknende funksjon i nettleseren. IE 8 kommer nemlig med en innebygd Flash-stopper.

Det flotte med den innebygde Flash-animasjonsstopperen i IE, er at man har anledning til å lage en liste over tillatte sider der Flash-animasjonene kan kjøres. Animasjoner som ikke befinner seg på denne listen, vil ikke bli vist.

Start IE og trykk på Alt-tasten for å hente frem filmenyen. Trykk på Verktøy og deretter på Administrer tillegg. Sørg for at valget Verktøylinjer og utvidelser er valgt i kolonnen til venstre. Finn og dobbelttrykk på valget som heter Shockwave Flash Object. Et nytt vindu vil nå sprette opp.

I det nye vinduet som spretter opp, trykk på knappen som heter Fjern alle områder. Trykk på Lukk-knappen for å returnere til forrige skjermbilde.

Som du kanskje skjønner, vil denne endringen føre til at IE vil spørre om din tillatelse om å spille av en Flash-animasjon hver gang du befinner deg på en side med en Flash-animasjon. Hver gang du godkjenner en side, vil den havne på listen over tillatte sider. Litt irriterende til å begynne med, men etter en tids bruk vil irritasjonen gå over.