B&O lanserer minimalistisk strømme-boks

B&O lanserer minimalistisk strømme-boks

CES: Bang&Olufsen ønsker at du skal gjenoppdage musikken.

Hvor er egentlig musikken i vår digitale verden?

Danske Bang & Olufsen benyttet CES-messen for forbruker-elektronikk til å lansere en liten strømme-nyhet.

BeoSound Essence er en super-minimalistisk strømme-boks med fancy fjernkontroll som tar sikte på å ett-trykks avspilling.

B&Os påstand er at de fleste ikke helt har skjønt hvor musikken-filene deres ligger på en iPhone eller en Mac, og at terskelen for å spille av musikken dermed er for høy. Og dersom musikken bor i skyen, er det visstnok enda verre.

Vi stiller oss tvilende til påstanden, siden musikk-appen er prominent tilstede på hjemskjermen til enhver iPhone, og iTunes er eltt tilgjengelig på Mac. Men for alle som likevel føler at de trenger å gjenoppdage forbindelsen med sine musikalske røtter, har B&O et alternativ.

To komponenter

BeoSound Essence er et to-komponentsystem: En medieboks kobles til internett og skjules et sted i hjemmet, mens en fin-fin liten fjernkontroll ligger på salong-bordet hvorsom helst ellers. Eller du kan montere den på veggen.

Faktisk kan hele tre fjernkontroller kobles til samme strømme-server, så det er fin anledning til å miste disse av syne. Planen er vel sannsynligvis at man skal ha en i hver etasje.

Fjernkontrollen snakker trådløst med boksen via radio - typisk for B&O-systemer. Vri på ringen for å styre volum. Ett trykk starter musikkavspilling, neste trykk hopper videre til neste sang. Fire posisjoner rundt den sylindriske formen er videre kontroller, men den har ingen skjerm.

Støtte for internett-radio er det også, i tillegg til Spotify, kinesiske QPlay og også DLNA.

Er det fare for at B&O går i samme felle som Apple da de lanserte en iPod uten skjerm? Heldigvis kan du bruke BeoPlayer-appen også til å styre mediesenteret, men i beste B&O-ånd koster denne selvfølgelig ikke småpenger. 105 kroner må du bla opp for noe du kunne fått gratis med andre systemer.

Forøvrig kan du strømme trådløst fra din iPhone eller iPad til senteret via AirPlay. Høyttalere må du ha fra før - som for eksempel B&Os nye trådløse med WiSA-standard. Opptil åtte slike kan stå i samme krets.

Fjernkontrollen drives av et standard AA-batteri med en levetid på ett år. Så det er ikke kostnader knyttet til strøm som definerer de økonomiske rammene her.

Kombinasjonen boks og fjernkontroll er ment å koste 1000 dollar i USA. Dette er ikke småpenger på noen måte, og kan forventes å lande på et sted mellom 8.000 og 10.000 kroner her hjemme.

En ekstra fjernkontroll koster 200 dollar.

Bang & Olufsen BeoSound Essence kommer i løpet av april. Du kan lese mer om systemet her .

Se en video fra CES presse-konferansen nedenfor.

Les om:

Komponenter