B&O med ny AirPlay-høyttaler

B&O med ny AirPlay-høyttaler

Nei, dette er ikke en satelitt. Det er BeoPlay A9.

Danske Bang & Olufsen fortsetter AirPlay-satsningen. Det er dårlig nytt for ledningsprodusenter.

Det ble mye styr da Apple introduserte en arvtaker til 30-pinners-kontakten vi har kjent fra iPod-er siden tidlig 2000-tallet. Dette skjedde i forbindelse med lanseringen av iPhone 5 og en serie med nye iPod-er.

Klart, mange av oss har investert en del penger i musikkanlegg med iPod-dokk, men heldigvis slutter disse ikke å virke med eksisterende enheter. Og fornuftig nok har Apple også en adapter som overgang mellom en tradisjonell dokk-kontakt og de nye Lightning-ledningene.

Men fremtiden er som kjent trådløs. Apples AirPlay-teknologi for ledning-fri strømming av musikk, bilder, video og selv speiling av hele Mac-en brer om seg. Stereoprodusent Bang & Olufsen lanserer et nytt, frittstående musikkanlegg du kan sende musikk over eteren til.

Unik design

BeoPlay A9 er like slående i utformingen som B&Os produkter pleier å være. A9 ser mer ut som ay en slags UFO eller diskos har landet i hjemmet ditt - enten på veggen er på et gulvstativ. Du kan velge mellom en rekke forskjellige farger for trekket, og også velge mellom ulike treslag for gulvstativet: Bøk, eik eller teak.

Liten er den ikke - 70 centimeter i diameter for skiven, og 90 centimeter høyde i overkant med gulvstativet. Men med høyttalere skal man jo ikke knusle. Og lyden loves å være god - 2x80W høyttalerpar for både diskant og mellomtoner sitter inni, i tillegg til et 160 Watts basselement.

Ikke bare formen er unik - også kontrollene. Selv knapper skal vekk. For å øke volumet, bare beveger du fingeren langs kanten.

AirPlay og DLNA

I tillegg til AirPlay-strømming er det også støtte for DLNA-standarden. Det betyr at også Android-enheter kan strømme musikk trådløst til høyttaleren. Og så er det en line in-inngang for eksterne musikkilder (og så er det faktisk en usb-inngang også som tillater avspilling fra en iPod inkludert lading).

Vekten er cirka 14 kilo, og det er et håndtak på baksiden av A9 for forflytning. På en måte minner den på denne måten litt om Apples originale iMac. A9 kan fjernstyres fra en egen app, eller via B&Os egne fjernkontroller.

Tilgjengelig fra andre halvdel av november - julen er reddet! Pris er 2000 euro - cirka 15 000 norske kroner. Du kan lese mer om BeoPlay A9 her. Se en promovideo nedenfor.

Les om: