Bok om iPhone – på norsk

Bok om iPhone – på norsk

Hvis du synes det er smått stell med håndbøker i iPhone-esken, kan du nå få kjøpt «Boken om iPhone» - på norsk.

«Hvordan få mest mulig nytte og glede ut av din iPhone» er undertittelen på «Boken om iPhone». Den dekker både iPod touch, den originale iPhone og den nye iPhone 3G.

LES OGSÅ: Foto-programmer for iPhone

Boken er skrevet av Scott Kelby, som har skrevet over 50 bøker om digital fotografering og teknologi, inkludert «Boken om digital fotografering», som foreligger på norsk i to bind. Som medforfatter av iPhone-boken har han med seg Terry White, som har mange år bak seg hos Adobe.

Lettlest

«Boken om iPhone» er basert på det samme konseptet som de nevnte digitalfotobøkene. Kun ett emne tas opp på hver side, med et bilde eller en skjermdump øverst og tilhørende tekst nedenfor. Dette bidrar til at boken også fungerer som et oversiktlig oppslagsverk i tillegg til at den er lettlest.

Tusenkroners-spørsmålet er: Trenger man virkelig en 280-siders bok for å bli en habil iPhone-bruker? Personlig har jeg vært iPhone-bruker i en måneds tid nå, og jeg føler at jeg har lært meg ganske mye om bruken av denne spesielle datamaskin/musikkspiller/telefon-enheten – uten å lese verken bok eller bruksanvisning.

Bøttevis av tips

Men det er bøttevis med små og store tips og triks å plukke opp når man blar i boken. Størsteparten av dem er nyttige, mens noen få kanskje er av det mer kuriøse slaget.

Jeg er likevel ikke i tvil om man at vil få mer ut av sin iPhone ved å ta en tur gjennom denne iPhone-boken. Den første delen av boken inneholder riktignok informasjon som vil være kjent hos dem som har brukt iPhone en stund, men etter hvert øker sjansen for at man treffer på en funksjon man ikke var klar over. Av frykt for å fremstå som iPhone-ukyndig skal jeg ikke røpe hvilke triks jeg selv lærte ved å lese boken, men noen vil det nok være for alle.

Foruten generell grunnopplæring i bruken av iPhone tar boken (naturligvis) for seg telefoni-tjenestene som iPhone byr på, e-postfunksjonene, nettsurfing, de utallige verktøyprogrammene og bruken av iPhone som musikk- og videospiller samt fotomulighetene.

LES OGSÅ: Årets nyttigste iPhone-program?

For superbrukerne

Et større kapittel er viet superbrukerne som blant annet er på jakt etter alle de mer eller mindre skjulte funksjonene som iPhone byr på, for eksempel den skjulte .no-knappen i e-postsystemet.

Noen kritiske merknader? Det eneste måtte vel den klassiske kaste-stein-i-glasshus-øvelsen som er særdeles risikabel for oss journalister: Boken hadde ikke hatt vondt av en ekstra korrektur-runde.

Jeg konkluderer med at jeg gir «Boken om iPhone» en klar anbefaling til alle iPhone-brukere. Egentlig burde den også leses av folk som går og teller på knappene om de skal kjøpe iPhone eller ikke, men det er kanskje ikke å vente at noen vil investere såpass mye i tid og penger på å lære om et produkt de ikke har bestemt seg for å kjøpe ennå.

LES OGSÅ: Linux på iPhone

«Boken om iPhone» er oversatt til norsk av Tor Fosheim. Den koster 298 kroner og er utgitt av BookWorld .

(For ordens skyld informerer vi om at BookWorld eies av IDG Magazines, det samme mediehuset som står bak Macworld.no og PC World Norge.)

Les om:

Komponenter