Bok- og tidsskrift-race mot iPad

Bok- og tidsskrift-race mot iPad

VIDEO: iPad kan revolusjonere forlagsbransjen.

iPad skulle revolusjonere e-boken. Og e-tidsskriftet. Allerede nå ser vi interessante tendenser for hvordan tidsskrifter og bøker kan se ut på iPad.

Sørger du over at Norge ikke er øverst på listen over lanseringsland for nye iPad? Det gjør vi også. Det vi kanskje kan trøste oss med, er at vi kan hoppe over barnesykdommer for apps utviklet av programmerere som ikke har holdt en iPad i hånden ennå.

Og ikke minst vil det vise seg hvilke konsepter for digitale versjoner av papir-publikasjoner som fungerer godt i det nye formatet.

e-bokbadet

I tillegg til den klassiske, tekstbaserte e-boken finnes det selvfølgelig også et vell av grafiske kunstbøker. Forlaget Phaidon, som er en internasjonal gigant innen design, fotografi og kunst, har tatt på seg et pilotprosjekt. Forlaget var tidlig ute med en iPhone-versjon av sine storbyguider lagd i samarbeid med designbibelen Wallpaper.

Les også: Urbane reiseguider på iPhone

Gjenstand for forskningen er en digital utforming av designklassikeren Phaidon Design Classics. iPad-versjonen er tilsynelatende gjengitt veldig tro mot papirutgaven.

Det blir spennende å se hvordan man tenker seg å navigere i denne - om den digitale versjonen gir noe mer enn den tradisjonelle papirvarianten. iPad-applikasjonen er til salgs for introduksjonsprisen av 109 kroner hos iTunes App Store allerede nå.

Navigasjon

Nedenfor gjengir vi en videodemonstrasjon av det grafiske konseptet for tre forskjellige magasiner på iPad. Dette er publikasjoner som er i salg per idag i USA - både i papirutgave og også for iPad. Det populærvitenskaplige tidsskriftet PopSci har utvilsomt det mest spennende konseptet.

Les om:

Komponenter