Bøyelige skjermer til lesebrett

Bøyelige skjermer til lesebrett

Papirtynne, fleksible AMOLED-skjermer på 10 tommer og mindre, med berøringsfunksjonalitet, er allerede klare, sier ITRI.

Fleksible skjermer så tynne som papir kan bli tilgjengelig for lesebrett allerede tidlig neste år, takket være et prosjekt i regi av Taiwans Industrial Technology Research Institute (ITRI) og AU Optronics, en av verdens største produsenter av lcd-skjermer, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

LES OGSÅ:

Fleksible OLED- og e-papir-skjermer

ITRI har utviklet en produksjonsprosess for de syltynne skjermene, mens AU Optronics er i ferd med å bygge om en gammel fabrikk for å produsere dem, ifølge John Chen, direktør for Display Technology Center ved ITRI.

- Skjønnheten ved denne teknologien er at vi bruker dagens produksjonsteknologi, sier Chen, og tilføyer at det ikke er behov for å investere milliarder av dollar i en ny fabrikk, noe som ville økt prisen både for produksjon og for eventuelle sluttprodukter.

Fra svart-hvitt til brilliant AMOLED

Blant annet kan det bli mulig å lage tynne, uttrekkbare skjermer for mobiltelefoner eller skjermer som kan sys på klær, eller større, sammenrullbare skjermer. Neste skritt for prosjektet blir å gå fra fleksible svart-hvitt-skjermer for lesebrett til å produsere fleksible AMOLED (Active Matrix Organic Light Emitting Diode) fargeskjermer. ITRI har allerede utviklet slike skjermer, inkludert berøringsskjerm-film for skjermer på 10 tommer og mindre, ifølge Kung Chen-pang, prosjektansvarlig for de tynne berøringsskjermene. ITRI har døpt berøringsskjerm-teknologien for Flexible Touch-sensing AMOLED film.

Allerede lisensiert

Chen-pang sa ikke når AMOLED-skjermene kan bli tilgjengelige på markedet, men han fortalte at ITRI allerede har lisensiert teknologien til et privat selskap i Taiwan. ITRI er et forskningsinstitutt sponset av staten, og deres oppfinnelser lisensieres globalt, men vanligvis går de første lisensene til Taiwanske selskaper.

Chen fortalte også at et selskap i Sør Korea allerede har fått lisens på teknologien, men han ville ikke avsløre om det dreier seg om Samsung Electronics eller LG Display.

LES OGSÅ:

3D-mobilskjerm med force feedback

Prisen for den nye generasjonen tynne, fleksible skjermer er foreløpig ukjent.

Les om: