Brenselcelle lader mobilen din med gass

Brenselcelle lader mobilen din med gass

Et amerikanske firma har utviklet en ny batterilader som er perfekt for deg som reiser mye.

Det er ingen overdrivelse å påstå at dagens smarttelefoner i de aller fleste tilfeller har skrekkelig dårlig batteritid. Hvis du bruker telefonen til stort annet enn tekstmeldinger og noen korte telefonsamtaler må du lade minst en gang i døgnet, og noen ganger oftere enn det. Greit nok om man er i nærheten av en stikkontakt og har med seg lader, men litt verre om man er hjemmefra.

Nå har det amerikanske selskapet Lilliputian Systems utviklet en ny type batterilader som skal være i stand til å lade mobilen din hele 14 ganger før den selv må lades opp. Det å påstå at laderen selv må lades opp er for så vidt ikke helt korrekt. Laderen drives nemlig ved hjelp av en brenselcelle, og for å få mer strøm ut av den må du sette inn en fersk gasspatron.

Den nye laderen, som er ventet å komme i salg mot slutten av året, er basert på en teknologi kalt Silicon Power Cell Technology, utviklet ved prestisjeuniversitetet MIT. Til tross for at laderen er gassdrevet, ved hjelp av små patroner med Butan, skal det være trygt å ha den med seg på flyet når du skal ut på reise. Hver Butan-patron er ifølge selskapet ventet å koste et par dollar, slik at de til vanlig nok kan være like greit å lade telefonen med strøm fra en stikkontakt. Prisen på selve laderen er enn så lenge ikke kjent.

Dette er for så vidt ikke første gang vi har blitt lover ladere drevet av brenselceller, men i motsetning til mange av konkurrentenes alternativer, kan det se ut til at Lilliputian Systems lader faktisk vil dukke opp i butikkene innen ikke alt for lang tid.