Brikkesalget øker, omsetningen lavere

Brikkesalget øker, omsetningen lavere

Viser tosifret vekst igjen, men må vokse enda mer for å nå normalen.

It-markedet er i full fart på vei til vanlige forhold.

Halvlederproduksjonen er på sterk vei opp. For fjerde måned på rad fikk dette segmentet vekst.

Og tallene er pene. For andre kvartal i 2009 kunne SIA (Semiconductor Industry Association) notere tosifret vekst igjen. Halvledermarkedet økte med 17 prosent, melder organisasjonen.

Lav omsetning

Bare jubel er det ikke. Selv om antallet solgte brikker øker kraftig, er omsetningen fremdeles et godt stykke lavere enn for et år siden. I andre kvartal ble det omsatt for 44,2 milliarder dollar, og det er 20 prosent lavere enn samme perioden i fjor.

På grunn av lavere priser må det en ganske kraftig økning i antall solgte eksemplarer til, for at 2008-nivået nås igjen.

Men SIA-president George Scalise er en relativ fornøyd man. Den kraftige veksten er ifølge han en god pekepinne for hvordan temperaturen i markedet er.

Flere tegn

- Dette er en indikasjon at industrien er på vei tilbake til sesongbetingede vekstmønstre som vi kjenner fra før, sier Scalise.

Scalise mener både produsentene og leverandørene har bidratt til at halvledermarkedet er på vei tilbake. Ifølge SIA er den verste krise i it-bransjen over.

Scalise peker også på andre tegn på oppgang. Både pc- og mobilsalget har gått opp i det siste. Disse to står for 60+ prosent av omsetningen i halvledermarkedet.

Komponenter