Brikkesalget slår forventningene

Brikkesalget slår forventningene

Intel og AMD rapporterer om et brikkesalg bedre enn forventet, og begge har positive utsikter til fjerde kvartal.

Intel og AMD preserte nylig sine salgstall for tredje kvartal 2009. Begge selskaper omsetter for mindre enn på samme tid i fjor, men de to rivalene slår likevel både analytikernes og sine egne forventninger.

Intel omsatte for 9,4 milliarder dollar i tredje kvartal, en nedgang på 828 millioner dollar fra samme kvartal i fjor. Det tilsvarer en nedgang på 8 prosent, men er bedre enn målet på 9 milliarder som selskapet satt seg i slutten av august.

Intel har imidlertid hatt den beste veksten fra andre til tredje kvartal på 30 år og økte salget med 7 prosent. Driftsresultatet endte på 1,9 milliarder dollar, noe som ga en margin på 58 prosent. Selskapet forventer nå at inntjeningen vil øke med 62 prosent i fjerde kvartal og ende på rundt 10,1 milliarder dollar.

Ifølge selskapet er bakgrunnen for de positive utsiktene delvis et godt skolestartsalg og lagre som nå fylles opp igjen i forkant av fjerde kvartal. I en pressemelding sier Intel-toppsjef Paul Otellini at Intels tredjekvartalsresultater viser at teknologisk innovasjon er avgjørende for bedring av økonomien.

- Bedringen i det økonomiske klimaet kombinert med den ledende produktporteføljen vår gjør at vi har stor tro på forretningsmulighetene fremover, sier Otellini.

- Vår banebrytende 32-nanometerteknologi er starten en ny innovasjonsbølge som tar opp i seg alt fra kraftige Xeon-baserte serverplattformer til høyytelses Core-prosessorer og strømgjerrige Atom-prosessorer, sier han.

Beskjeden vekst

AMD melder på sin side om en omsetning på 1,4 milliarder dollar for andre kvartal. Sammenliknet med samme periode i fjor er det en nedgang på 22 prosent.

Men også AMD rapporterer likevel om fremgang - fra andre kvartal økte selskapet omsetningen med 17,9 prosent.

Driftsresultatet endte på minus 77 millioner dollar, en kraftig nedgang fra de 122 millioner dollarene som selskapet satt igjen med i tredje kvartal i fjor. Det er likevel en betraktelig oppgang fra det negative driftsresultatet på 249 millioner dollar i andre kvartal i år.

- Forbedrede og mer effektive produksjonsrutiner, høyere gjennomsnittspriser på mikroprosessorer og en økning i salget av 45-nanometerprodukter ga et bedre dekningsbidrag sammenliknet med forrige kvartal, sier AMD-direktør Dirk Meyer i en pressemelding.

Selskapet skriver også at de tror på økt, men beskjeden omsetning i fjerde kvartal.